Ετικέτες

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Grillo και Farage τα βρίσκουν και λένε μαριονέττες της Merkel τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία


Grillo και Farage τα βρίσκουν και λένε μαριονέττες της Merkel τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία
Στα πρώτα θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας, «ανέβηκε» η είδηση της συνάντησης στις Βρυξέλλες του ευρωσκεπτικιστή αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, του εφιαλτικού πλέον για τον Βρετανό πρωθυπουργό UKIP, με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων της Ιταλίας.
Οι δύο αρχηγοί που αναστατώνουν τον ύπνο των Βρυξελλών, είχαν την πρώτη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, προαναγγέλλοντας και νέες συναντήσεις. «Εάν πάμε καλά, θα είναι υπέροχο! Και αν φτάσουμε σε συμφωνία, θα έχει πλάκα να προκαλέσουμε πολλούς μπελάδες στις Βρυξέλλες» είπε ο Nigel Farage.

Το UKIP και το M5S συζήτησαν για την συνεργασία τους στο Στρασβούργο, λέγοντας πως συμφώνησαν στη σημασία της «άμεσης δημοκρατίας στην Ευρώπη» και πως τα μέλη των δύο κομμάτων θα πρέπει να ψηφίζουν και να μπορούν να κάνουν ελεύθερα εκστρατείες, όπως επιθυμεί το κάθε κόμμα, στη βάση ενός πλαισίου βασικών αρχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού κόμματος.
Ο Βeppe Grillo εκτιμάται ότι θέλει να προωθήσει μια συμφωνία με τον Farage με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
H kontra news που προσπαθεί να ενημερώσει τους αναγνώστες της υπεύθυνα, εντόπισε στην έγκυρη ιταλική επιθεώρηση L’ESPRESSO, ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για τα πραγματικά κοινά των δύο πολιτικών κινημάτων της Γηραιάς Ηπείρου που τόσο υποφέρει από τις γερμανικές πολιτικές της λιτότητας, στο ιταλικό δημοσίευμα λοιπόν αναφέρεται επί λέξει, συγκρίνοντας τους δύο πολιτικούς… «Farage και Grillo έχουν κάτι κοινό: κατηγορούν την ΕΕ πως δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση , αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ευρώ(ο Farage είναι εντελώς κατά) και πιστεύουν ότι οι ιταλικές και ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι η κυβερνήσεις μαριονέτα που τοποθετήθηκαν εκεί από τις Βρυξέλλες και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel».
Το ιταλικό περιοδικό δεν σταματάει εδώ, αλλά αναφέρεται και στο τελευταίο εξώφυλλο του Courrier International, όπου πάνω από την λεζάντα λαϊκιστές έχει τέσσερα πορτρέτα : της Γαλλίδας Le Pen και του Βέλγου Wilders, από την μία πλευρά και του Εγγλέζου Farage και του Ιταλού Grillo, από την άλλη. 

aggaleto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου