Ετικέτες

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Οι δευτεροτέταρτοι …

Συναντήθηκαν  οι δυο ηγετικές φυσιογνωμίες της κυβέρνησης , ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι οποίοι αν και είναι ηγέτες της κυβέρνηση δεν είναι ηγέτες της Ελλάδας. Είναι κομπάρσοι αφού η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε δεύτερος στις εκλογές ενώ το Πασόκ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε τέταρτο ελλείψει πέμπτου.
Τους Έλληνες πλέον δεν τους κυβερνάνε οι δευτερότριτοι αλλά οι δευτεροτέταρτοι. Και έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό θα κυβερνάνε οι τριτοπέμπτοι. Ακόμα και τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει σκοπό να εξαντλήσει την τετραετία. Γιατί μέσα σε δυο τρία χρόνια δεν προλαβαίνει να δείξει έργο. Χρειάζεται οπωσδήποτε και τέταρτο.


Σκοπός της συνάντησης ήταν ο επικείμενος ανασχηματισμός αφού σύμφωνα με την πολιτική φυσιογνωμία που ακούει στο όνομά Ευάγγελος Βενιζέλος , το 8% του Πασόκ αποτελεί το 25% της κυβέρνησης άρα δικαιούται και αντίστοιχο αριθμό υπουργείων.

Με αυτή την άποψη δεν συμφωνεί η πολιτική φυσιογνωμία που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς αλλά το 22% που έλαβε στις εκλογές δεν του αφήνει και μεγάλα περιθώρια διαφωνίας. Οπότε δείχνει ότι συμφωνεί. Για να μη δείξει ότι διαφωνεί.

Πάντως τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνούν ότι ο πρώτος δεν δικαιούται να κυβερνήσει. Γιατί μπορεί σήμερα να είναι πρώτος αλλά πριν δύο χρόνια ήταν δεύτερος και πριν πέντε χρόνια ήταν πέμπτος. Για πριν δέκα χρόνια δεν θυμάμαι.

(Η κατρακύλα για τη χώρα δεν έχει σταματημό. Γιατί μόνο ως κατρακύλα μπορεί να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση των δευτεροτέταρτων. Στις παλιές εποχές κυβερνούσε ο πρώτος και πάλι σκατά τα έκανε. Φαντάσου τώρα που κυβερνούν οι δευτεροτέταρτοι.)

Πηγή. http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/2014/05/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου