Ετικέτες

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΕΧΙΝΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ ’41



οχυρο εχινου αντισταση

«Έπεσαν μαχόμενοι για τη πατρίδα, αναβιώνοντας τις Θερμοπύλες εδώ στον Εχίνο. Τρείς μέρες τους πάλευαν οι Γερμανοί εισβολείς, τον Απρίλιο του ’41. Εικοσιένα ελληνόπουλα θυσιάστηκαν σε αυτή τη μάχη του οχυρού Εχίνου. Ελληνόπουλα από όλη την Ελλάδα και πολλά από εδώ, τα Πομακοχώρια.
Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είπαν το δικό τους όχι με αίμα και σήμερα έψαλλαν στη μνήμη τους, μπροστά στο Ηρώο, σε μιά συγκινητική τελετή, ο Μητροπολίτης και ο Μουφτής Ξάνθης.
Αδέλφια στη ζωή, αδέλφια και στον θάνατο. Με τους απογόνους τους να ζουν το ίδιο αγαπημένα και δημιουργικά.


Αυτό είναι που δεν θα επιτρέψω ως Περιφερειάρχης να εξακολουθεί να δυναμιτίζει το Προξενείο της Άγκυρας».

Αυτό δήλωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος των επίσημων εκδηλώσεων στην επέτειο της Μάχης του Εχίνου.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Εχίνου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. κ. Παντελεήμωνος και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη και τον Μουφτή και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Εχίνου, στο οποίο στεφάνι εκ μέρους των ΑΝΕΛ, κατέθεσε ο Τέρενς Κουίκ.

Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν στις εκδηλώσεις η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης με τον συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Χρύσα Ούτση, ο Πομάκος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής του Κινήματος Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημοσθένης Σταματιάδης και Γιώργος Νίκου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, η Γραμματέας Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Παπά – Σέβου, ο ΑΜ-Θ Περιφερειάρχης Οργανωτικού των ΑΝΕΛ Φώτης Καλένης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Ξάνθης των ΑΝΕΛ Δημήτρης Δούσης, με μέλη του Κινήματος.

Ιδιαίτερη θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε και στους δύο Υποψήφιους Ευρωβουλευτές του Κινήματος τ. Βουλευτή Ξάνθης και Αντιπρόεδρο της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη και Πρόεδρο Νεολαίας των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου