Ετικέτες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σπάνια περίπτωση μετάδοσης του HIV μεταξύ γυναικών


Δημοσιεύθηκαν στις ΗΠΑ λεπτομέρειες μιας σπάνιας περίπτωσης πιθανής μετάδοσης του ιού HIV του AIDS μεταξύ γυναικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), μια 46χρονη πιθανότατα μολύνθηκε με τον ιό κατά τη διάρκεια εξάμηνης μονογαμικής σχέσης που διατηρούσε με μια οροθετική γυναίκα στο Τέξας.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι το στέλεχος που μόλυνε τη 46χρονη ταυτοποιείτο γενετικώς σε ποσοστό 98% με εκείνο της συντρόφου της. Σημειώνεται ότι ο ιός μεταδίδεται όταν σωματικά υγρά δύο ατόμων έρχονται σε επαφή όχι μόνο μέσω συνουσίας αλλά και μέσω σημείων όπου υπάρχει κόψιμο, γρατζουνιά ή μέσω των βλεννογόνων.
Μόλυνση μέσω αμυχών
«Σε αυτήν την περίπτωση, το ζεύγος στο οποίο η μια σύντροφος ήταν μολυσμένη με τον ιό HIV και η άλλη όχι, είχε άμεση σεξουαλική επαφή – χωρίς να χρησιμοποιούνται μέθοδοι προστασίας – η οποία αφορούσε την ανταλλαγή αίματος μέσω αμυχών που προκαλούνταν κατά την επαφή» αναφέρουν τα CDC σε περίληψη της εβδομαδιαίας έκθεσής του.
Η σύντροφος που στην αρχή της σχέσης δεν ήταν μολυσμένη με τον ιό είχε ιστορικό ετερόφυλων σχέσεων, αλλά δεν είχε καμία άλλη σχέση τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα δεν είχε άλλους παράγοντες κινδύνου για μόλυνση με ΗIV όπως είναι η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η σύντροφός της, μια 43χρονη, είχε σταματήσει τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων το 2010


Πηγή :  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου