Ετικέτες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Νεκρός ο τσετσένος πολέμαρχος Ουμάροφ.






Το θάνατο του Nτόκου Ουμάροφ, επικεφαλής του αυτονομιστικού κινήματος του Βόρειου Καυκάσου και «νούμερο ένα» καταζητούμενου στη Ρωσία, ανακοίνωσε ιστοσελίδα που πρόσκειται στο τσετσενικό κίνημα.

Η Μόσχα επιφυλάσσεται, λέγοντας πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμη.

Οι επίσημες αρχές της Τσετσενίας έχουν αρκετές φορές μιλήσει για το θάνατο του τζιχαντιστή Ουμάροφ, αλλά είναι η πρώτη φορά που τέτοια αναφορά έρχεται από το χώρο του αυτονομιστικού κινήματος.



Η ιστοσελίδα Kavkaz Centre ανέφερε πως ο Ουμάροφ «μαρτύρησε» έχοντας «δώσει 20 χρόνια της ζωής του στο τζιχάντ». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ορίστηκε ήδη «διάδοχός» του, ο Αλί Αμπού Μουχάμαντ.

Ο Ουμάροφ θεωρείται υπεύθυνος για αρκετές βομβιστικές επιθέσεις. Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, θα είναι σημαντικό πλήγμα στο ισλαμιστικό αυτονομιστικό κίνημα.

Η ιστοσελίδα δεν ανέφερε το χρόνο του, ανεπιβεβαίωτου ακόμη, θανάτου του Ουμάροφ. Παράλληλα με την ανακοίνωση του θανάτου του, η ιστοσελίδα ανέβασε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του «διαδόχου» του, στο οποίο διακηρύσσει πως αναλαμβάνει τη συνέχιση του «αγώνα».

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανάρτηση του βίντεο δείχνει πως φαίνεται να έχει μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα από το θάνατό του.



Πηγή: Reuters, in.gr, |ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου