Ετικέτες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εγχειρίδιο μάχης για το Ραδιο-ηλεκτρονικό πεδίο απο τον στρατό των ΗΠΑ.





Αν και η απόφαση ήταν ειλημμένη από το 2013 ο χρονισμός έκδοσης είναι αν μη τι άλλο περιέργος λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν αυτή την στιγμή. Θυμίζουμε πως με την σχετική αναφορά του Πενταγώνου όσον αφορά τον Ραδιο-ηλεκτρονικό χώρο και το τι επιπτώσεις έχει στις δράσεις του Αμερικανικού στρατού , αναγνώριζε την ανάγκη ύπαρξης σχετικών οδηγιών για το ένοπλο προσωπικό των ΗΠΑ.



Οι οδηγίες περιέχουν από παραδείγματα εξουδετέρωσης ραδιοκυμάτων , συσκευών επικοινωνίας μέχρι και αδρανοποίηση δικτύων μεγάλης εμβέλειας, με σήματα εκπομπής EMP (Electro Magnetic Pulse). Το εγχειρίδιο δεν έχει λεπτομερείς μεθόδους , παρόλα αυτά αναφέρει πρωτόκολλα, συνδεσμολογίες, κτλ.

Είναι ενδιαφέρον πώς γενικά οι ένοπλες δυνάμεις ανεπτυγμένων χωρών , εξελίσσουν τον στρατιώτη τους, ως ένα πολυδιάστατο όπλο , με δυνατότητες να επιφέρει παντός είδους χτυπήματα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Από όσο φαίνεται το κλασσικό μοντέλο του στρατιώτη με το G3 ανά χείρας , έχει τελειώσει και πρέπει πλέον να γνωρίζει όσα περισσότερα μπορεί για να αντεπεξέλθει στο πεδίο της μάχης.

Το εγχειρίδιο χρήσης είναι μη διαβαθμισμένο ως έγγραφο και διατίθεται προς το κοινό ελεύθερα.

Πηγή για να λάβει κάποιος το εγχειρίδιο: http://www.fas.org/irp/doddir/army/fm3-38.pdf 

======================================================================
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου