Ετικέτες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Το Αγιο Ορος απειλεί με έξωση δύο τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου


Υπό την απειλή της έξωσης βρίσκονται το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, όπως και εκείνο των Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Η Ιερά Μονή Αγίου Ορους έστειλε στα τμήματα εξώδικα, για τη μη καταβολή ενοικίων από το Πανεπιστήμιο.
Η Ιερά Μονή Αγίου Ορους δεν έκανε την προβλεπόμενη, από το νόμο, μείωση της τάξεως το 20% στο ενοίκιο και η διοίκηση του ΑΠΘ σταμάτησε να το καταβάλει τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρη Πασχαλίδη.
Ηδη, το τμήμα έχει προκηρύξει διαγωνισμό, αναζητώντας νέο κτίριο για τη στέγασή του και την Τετάρτη ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών, όπως αναφέρει το «Βήμα».
Σε περίπτωση που βρεθεί εκείνη που θα καλύπτει τις προδιαγραφές, τότε το τμήμα θα μετακινηθεί πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο.
«Δεν θα υπήρχε όλη αυτή η ταλαιπωρία εάν γινόταν ένας έγκαιρος προγραμματισμός από τη διοίκηση του πανεπιστημίου πριν από τρία χρόνια.
Δυστυχώς, αν και το τμήμα μας βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα της Ευρώπης, η πρυτανεία δεν έπραξε τα δέοντα για τη λύση του προβλήματός του» δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης στην εφημερίδα.
Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα, που να καλύπτει τις ανάγκες τους ως προς τον αριθμό τους, τα απαραίτητα εργαστήρια και στούντιο και ως προς την εγγύτητα στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου