Ετικέτες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Απογοητευμένοι οι Αμερικάνοι από τον Μπάρακ Ομπάμα.





Το άστρο του Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται να σβήνει σιγά σιγά στις ΗΠΑ καθώς έξι στους δέκα Αμερικανούς πολίτες δηλώνουν “απογοητευμένοι” με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς και του τηλεοπτικού δικτύου CBS, το 82% των Δημοκρατικών που ρωτήθηκαν εξέφρασαν την επιθυμία να δουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον να διεκδικεί και πάλι το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016.


Το ποσοστό των Αμερικάνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο Ομπάμα ανέρχεται στο 41% ενώ το 57% απάντησε ότι είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Έξι στους δέκα (ποσοστό 59%) είπαν ότι είναι λίγο ή πολύ απογοητευμένοι από τον πρόεδρο.
Η δημοτικότητα του Ομπάμα φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης και υγείας αλλά και από την ασθενή οικονομική ανάκαμψη, καθώς το ποσοστό ανεργίας ακόμη δεν έχει πέσει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση του 2008.Αν προσθέσουμε και τις συχνές αναφορές του τύπου για τις ερωτικές του περιπέτειες, η κοινή γνώμη μοιάζει να γυρνάει τη πλάτη στον Αμερικανό πρόεδρο, ένα χρόνο μετά τη δεύτερη ορκωμοσία του.
Υπενθυμίζουμε ότι στο δεύτερο τεύχος του διαδικτυακού μας περιοδικού, είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπάρακ Ομπάμα. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ”ΗΠΑ: Μια αυτοκρατορία σε πτώση ή απλά η αρχή μιας νέας εποχής” στη σελίδα 52. http://joom.ag/ggfX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου