Ετικέτες

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μουσουλμάνοι της Θράκης στην προεκλογική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν


Δύο λεωφορεία από τα Αρριανά Ροδόπης έχουν ήδη κλείσει για να μεταβούν μουσουλμάνοι της περιοχής στην προεκλογική ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αδριανούπολη που γίνεται εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30 Μαρτίου στην γειτονική χώρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δίνει έμφαση στη νομαρχία Αδριανούπολης όπου εκλέγεται ο επιστήθιος φίλος του και υπουργός υγείας Μεχμέτ Μοεζίνογλου που κατάγεται από τα Αρριανά και το κόμμα του απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά σε αντίθεση με άλλες πόλεις της ευρωπαϊκής Τουρκίας όπου το πάνω χέρι έχει ο πολιτικός του αντίπαλος Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες ο Τούρκος πρωθυπουργός από την Κεσάνη είχε εκπέμψει απειλητικά μηνύματα. Στην Κεσάνη/Keşan που είναι μόλις 20 χλμ από τον Έβρο, όπου εδρεύει ένας από τους επίλεκτους σχηματισμούς της 1ης Στρατιάς, η 4η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, με αφορμή μια αθλητική εκδήλωση μίλησε με ιδιαίτερη σαφήνεια για τους στόχους της Τουρκίας: επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη” τόνισε σε μια απόσταση μόλις 20 χλμ από τα σύνορα.
Αυτό το νεο-οθωμανικό όραμα βέβαια θα μπορούσε να είναι γραφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο. Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ’ αυτό το μέρος του κόσμου. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη». Και όλα αυτά από την κύρια – έστω ανεπίσημη – επιχειρησιακή έδρα της 1ης Στρατιάς!
H 1η Στρατιά (Birinci Ordu) με έδρα την Κωνσταντινούπολη θεωρείται ο σημαντικότερος Μείζων Επιχειρησιακός Σχηματισμός του Τουρκικού Στρατού (Türk Kara Kuvvetleri). Να δούμε τώρα που θα κινηθεί στην Αδριανούπολη η πολιτική του ομιλία.
Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=92184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου