Ετικέτες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

State Department: Έτοιμοι οι Αμερικάνοι να επέμβουν για Ξηρό.



Έτοιμη να στηρίξει τις ελληνικές αρχές να βρουν τον Χριστόδουλο Ξηρό είναι η αμερικανική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του State Department, Μαρί Χαρφ.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, η Χαρφ δεν έκρυψε το γεγονός ότι υπάρχει έντονη ανησυχία όσο ο 55χρονος κυκλοφορεί ελεύθερος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η υπόθεση παραμένει μία “ελληνική έρευνα”, αλλά “βεβαίως” οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να “παράσχουν υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, εάν αυτό χρειαστεί”.
Η κ. Χαρφ πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον παραμένει σε «στενές επαφές» με τις ελληνικές Αρχές αναφορικά με τις προσπάθειες εντοπισμού του Ξηρού.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απειλεί με νέες πράξεις βίας, όπως είπε. Καταλήγοντας, επεσήμανε :«συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου