Ετικέτες

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ανακηρύχθηκε και το τρίτο αυτόνομο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν, που οδηγεί τους Κούρδους στη θάλασσα!!!


Σχετικά άρθρα:
α. To πρώτο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν είναι γεγονός - Θα διοικείται από 22μελές υπουργικό συμβούλιο
β. Ανακηρύχθηκε η αυτονομία και του δεύτερου κουρδικού καντονιού στη Συρία. Πυρετός και ...ρίγη συγκίνησης στην Άγκυρα!!!
Μετά την ανακήρυξη των αυτόνομων καντονιών του Τζίζρε και του Κομπάνι, σήμερα, η Βουλή του Καντονίου του Αφρίν ή Έφρίν, ανακήρυξε την αυτονομία του καντονιού και ψήφισε τον Πρόεδρο και το 22μελές Υπουργικό Συμβούλιο, που θα διοικεί το καντόνι μέχρι τη διενέργεια γενικών εκλογών, που θα γίνουν σε τέσσερις μήνες.
Πρόεδρος εξελέγη μια γυναίκα, Hevî İbrahim Mustefa.
Σήμερα το πρωί, η βουλή του Καντονίου του Αφρίν, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους εθνομάρτυρες της Ροζάβα, και μετά την ομιλία του Προέδρου της Βουλής, Hêvîn Reşîd, εξέλεξε τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.
Να σημειωθεί ότι το Καντόνι του Αφρίν, που έχει πληθυσμό περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται πολύ κοντά και σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Μεσογείου, δίνοντας προοπτικές για έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου