Ετικέτες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Φωτιά στα payroll



Μερικά μαγαζιά είναι ανοιχτά 52 Κυριακές τον χρόνο και δίνουν τα προϊόντα τους πάντα σε γραμμή με το κλίμα των ημερών. Στην κατηγορία των ειδών υγιεινής κυριαρχεί το Πρώτο Θέμα, το χαρτί του οποίου ξεπλένει και καθαρίζει στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο είναι «Πέφτουν τα σπίτια να τους πλακώσουν» και ο υπέρτιτλος «Κυβέρνηση κατά Τρόικας ενώ η κοινωνία βράζει». Σχεδόν νομίζεις ότι η φυλλάδα που συνοδεύει το cd του Σταμάτη Γονίδη, προσφέροντας εκπτωτικό κουπόνι για καθαριστικά Nivea και κάποια άλλα δημοσιογραφικά προϊόντα, τα βάζει με όλους και με όλα. Για να μην έχεις καμιά αμφιβολία με ποιους τα βάζει, τη στιγμή που βράζεις κατά της τρόικας, η φυλλάδα σε ενημερώνει για κάποιες «Τέσσερις νέες ρυθμίσεις υπέρ ασθενέστερων για τους πλειστηριασμούς». Έχοντας αγκαζάρει την κυβέρνηση, εκεί χαμηλά στο πρωτοσέλιδο, ο κομιστής παραθέτει όσους έχουν θέμα, ανάμεσά τους και κάποιος από το Mega που «έχει σειρά», ενώ περνάει ένα χέρι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για να εκτονωθεί ο υπερ-ασθενέστερος-που-βράζει. Κατά τ΄ άλλα, οι Ντερμπεντέρηδες νιώθουν στοχοποιημένοι από την Αριστερά.

Η Καθημερινή πάει γεύμα με τον Πέτρο Τατσόπουλο και ο διανοούμενος της υπεύθυνης κεντροαριστεροδεξιάς δηλώνει πως με «αγωνία θα επικρατήσει ο ρεαλισμός στον ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ, ας πούμε, μέχρι τώρα τι επικρατούσε; Αυτό μας το απαντάει το κύριο άρθρο στην δεξιά πλευρά της ίδιας σελίδας, που τιτλοφορείται «Αναγκαία ωρίμανση». Εκεί, η σοβαρότερη Χρυσή Ευκαιρία εξηγεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράζει την οργή και την απελπισία των θυμάτων της μεγάλης κρίσης, αλλά δεν πείθει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει». «Το ΟΧΙ είναι η μόνιμη, προβλεπόμενη απάντηση σε οιαδήποτε επένδυση ή μεταρρύθμιση», συμπληρώνει και νουθετεί τον Τσίπρα. Φταίει μάλλον που -και στην Καθημερινή- οι δανειστές πιέζουν και τα συγκροτήματα τρέμουν το ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης. Και τώρα ζητάνε από την παλαβή Αριστερά να βάλει πλάτη, να μην λεει μόνο ΟΧΙ. Η ναυαρχίδα των μαντάμ-Σουσούδων και των δύσκολων αλλά επίμονων Ντερτιλήδων έχει πρώτο θέμα «Πλαστές και άδικες οι αντικειμενικές αξίες: Έως και 58% πάνω από τις εμπορικές – Ιδιοκτήτες σε απόγνωση, αγορά σε αποσύνθεση», ενώ στα θ;eματα της ημέρας γράφει «Για 4 έως 12 μήνες ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι». Ένα καλό δείγμα του τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις) που μπορεί να κυβερνήσει, που πάντα ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. Φανταζόμαστε ότι οι παραπάνω τίτλοι είναι στα πλαίσια της μόνιμης, προβλεπόμενης απάντησης της ναυαρχίδας σε οιαδήποτε επένδυση ή μεταρρύθμιση.
Αφήνουμε τελευταίο το Πρώτο Βήμα, με τίτλο «Να πληρώσει η Εκάλη: Κρίσιμο 20ήμερο για φόρους και συμφωνία με τρόικα». Στο πρωτοσέλιδο του ΔΟΨ γίνεται ο κακός χαμός. Στουρνάρας κατά Μάνου, Ντόρας και άλλων, Καραμανλής κατά Στουρνάρα, αλλά και «το σχέδιο Τσίπρα για “εθνικούς πρωταθλητές”», μαζί με γκάλοπ της ΚΑΠΑ-Research «Ισορροπία τρόμου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς αλλάζει το τοπίο». Βράζει ο τόπος. (Έχουν πάρει φωτιά τα payroll.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου