Ετικέτες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΥΛΗ ΜΠΧΑΛΟ, THE PARTY IS OVER


Posted: 08 Nov 2013 05:04 AM PST
Το διάστημα 2005- 2007 έγραφα ερασιτεχνικά "Το βασίλειο των λεόντων", στο "Σερραϊκό Θάρρος", μια τοπική εφημερίδα των Σερρών.
Κάθε Παρασκευή έβαζα στο χαρτί προβληματισμούς μου, σκέψεις αλλά και κάποιες ειδήσεις που δεν τις έγραφαν οι...άλλοι.
Έτσι, στις 9 Φεβρουαρίου 2007, δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο με τίτλο: "ΒΟΥΛΗ ΜΠΧΑΛΟ, THE PARTY IS OVER".
Θέμα του κειμένου ήταν η 2η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΓΑΠ, επί Πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή. Ήταν τότε που ο Σιούφας, ως Υπουργός Ανάπυξης, είχε πει σε "άπταιστα αγγλικά" το ιστορικό "the party is over" στους αντιπάλους συναδέλφους του, σημερινούς συγκυβερνόντες και "συνεργάτες" στο έγκλημα του Μνημονίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Αυτοί δεν άλλαξαν συμπεριφορά. Ούτε, όμως, εμείς. 
Η ζωή τους δεν άλλαξε. Η δική μας, ναι.

Του Άκη Β. Αγοραστού


Το σαββατοκύριακο της «μομφής» ήταν για μένα ένα πλήρως αποκαρδιωτικό τριήμερο με την απογοήτευση να περισσεύει μεταξύ των άλλων συναισθημάτων μου.

Παρακολουθώντας τους βουλευτές του έθνους να ρητορεύουν διαβάζοντας ενώπιον της ολομέλειας του σώματος ένιωσα και θλίψη, με την ολοφάνερη ανεπάρκεια τους με τα περίεργα ελληνικά και τα κακά αγγλικά τους, ένιωσα και θυμό, με τη λατρεία που δείχνουν στην αποφυγή των ευθυνών αλλά και στην κοκορομαχία, ένιωσα και φόβο, για το μέλλον αυτού του τόπου όπου η δημοκρατία αντικαταστάθηκε από την ονοματοκρατία.
Οι μεν εκθείαζαν το έργο της κυβέρνησης και κατηγορούσαν τους δε για το παρελθόν ενώ οι δε έκαναν το ακριβώς αντίθετο, λιγότερο αποτελεσματικά. Από την άλλη, ο «συνασπιστής» Αλέκος έγλυφε τους φοιτητές, τους καθηγητές και οποίους άλλους πιστεύει ότι μπορεί να πείσει ενώ το αριστερό θηλυκό, η Αλέκα, επανέλαβε όλα όσα λέει τόσα χρόνια τώρα και έδωσε το σύνθημα της αποχώρησης, όπως κάθε φορά…


Όμως, η φοβία τους ήταν και είναι φανερή. Όλοι οι βουλευτές φοβούνται τις εκλογές, και οι μεν και οι δε και οι άλλοι- γιατί ποιος τους διαβεβαιώνει ότι εάν γίνουν εκλογές θα επανεκλέγουν?
Πάντως, μεγαλύτερο μπάχαλο από την φανερή τους ψηφοφορία δεν έχω ξαναδεί. Ή μάλλον όχι, έχω ξαναδεί. Σε κάθε ψηφοφορία πρότασης μομφής το ίδιο συμβαίνει…Μάλλον ξέφυγε από τον κανονισμό της Βουλής, που τα προβλέπει όλα, να υποχρεώνει τους βουλευτές να κάθονται σιωπηροί στα έδρανα τους μέχρι την ανάγνωση της απόφασης- αλλά τι λέω, σίγουρα δεν επιτρέπει αυτό το μπάχαλο.
Αυτοί, δεν αντέχουν ούτε αυτό. Μόλις ψηφίσουν, την κοπανάμε. Πολύ τυχεροί οι βουλευτές αττικής και Αχαΐας μα άτυχοι αυτοί της Χίου και της Χαλκιδικής…Μόλις ξεκίνησε η ψηφοφορία δημιουργήθηκαν μπλε και πράσινα πηγαδάκια. Αυτοί δε σέβονται τους θεσμούς που υποτίθεται ότι υπηρετούν, θα σεβαστούν εμάς τον λαό?
Ονοματίστε μου έναν βουλευτή που είπε άλλα από αυτά που κάνεις θα περίμενε. Όλοι έδειξαν το ποσό καλά κομματόσκυλα είναι χειροκροτώντας τον αρχηγό τους, γνωρίζοντας όλοι πόσο πίσω και βαθιά πάει αυτή η χωρά, εξαιτίας τους.
Καλά, περιμένατε εσείς να αναθεωρηθεί το σύνταγμα από αυτούς τη στιγμή που είναι ξεκάθαρη η άγνοια τους για τις συνέπειες της πολίτικης τους ανικανότητας στο θέμα?
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 μοιάζει λίγο με το θέμα των σκουπιδιών. Φτάσαμε σήμερα, το 2007, να θάβουμε τα σκουπίδια μας επιβαρύνοντας το δικό μας περιβάλλον και κρινόμενοι ανίκανοι- ηλίθιοι να βγάλουμε κέρδος από αυτά. Σε λίγο, έτσι πως θάβουμε τα σκουπίδια μας θα θάβουμε τα άχρηστα πτυχία μας…Σοβαρά τώρα, υπάρχει κυβέρνηση που θα βάλει φρένο στις αλόγιστες προμήθειες των νοσοκομείων, που θέλει να ελέγξει τους δημάρχους και τις απευθείας αναθέσεις, που μπορεί να ενεργοποιήσει την ανύπαρκτη σήμερα αξιοκρατία, που να πετάξει τα καταραμένα κόμματα από την παιδεία μας, από το συνδικαλισμό μας?
Υπάρχει κανένας πρωθυπουργός που να εφαρμόσει την άρση της μονιμότητας, όχι μόνο για τους νέους δημοσίους υπάλληλους αλλά και για τους ήδη υπάρχοντες?Μπα, τι λέω. Όλο βλακείες λέω. Θέλετε να γκρεμιστεί ένα ήδη βυθισμένο κράτος?
Μπάχαλο μοιάζει η Βουλή και η ασέβεια των βουλευτών προς τους θεσμούς τρέχει από τα μπατζάκια τους. Ένα μπάχαλο είμαστε κι εμείς.
Εάν οι βουλευτές μας είναι ο καθρέφτης μας τότε με κοιτώ και δεν με βλέπω καθόλου καλά…
Υγ1. Έτσι πως ψηφίζουμε τέτοιοι μας αξίζουν.
Υγ2. Αρκεί μια πρόταση μομφής live στην ΕΤ1 και το έχεις απαξιώσει το σύστημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου