Ετικέτες

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

O Θανάσης έφυγε νωρίς γιατί δεν είχε ένα εισιτήριο, όλοι εμείς έχουμε εξασφαλίσει το καθημερινό εισιτήριο της δυστυχίας μας! Καλό ταξίδι Θανάση !

Επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο κατά την κηδεία του 19χρονου

undefined
Η κηδεία του 19χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ, πραγματοποιήθηκε στις 17:00 στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Κατά την ώρα της κηδείας ομάδα νεαρών που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του νεαρού επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Παράκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές έκανε ο πατέρας του 19χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής. «Όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να τρέξουν να πουν την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Έφυγες για 1,20 ευρώ»
Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως το «Θανάση δεν άξιζε να φύγεις για 1.20 ευρώ» φίλοι και συμμαθητές του 19χρονου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο Περιστέρι, στην οποία συμμετείχαν και χιλιάδες πολίτες. Η πορεία κατευθύνθηκε από το σημείο, όπου σκοτώθηκε ο νεαρός, προς το νεκροταφείο. Τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι  στρέφονταν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στην λιτότητα. «Για ένα εισιτήριο θα μας σκοτώνουν, αρκεί τα κέρδη τους να μεγαλώνουν», «Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, αυτή η πολιτική μπορεί ν’ ανατραπεί», ήταν μερικά απ’ όσα ακούστηκαν.
Το κλίμα στην πορεία προς την κηδεία ήταν φορτισμένο και οργισμένο. Όταν οι συγκεντρωμένοι διασταυρώθηκαν με ένα λεωφορείο, έσπασαν με πέτρες το παρμπρίζ και έγραψαν με κόκκινο σπρέι την λέξη “Δολοφόνοι”.
Μετά την κηδεία, το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε προς την πλατεία του Δημαρχείου, όπου ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια. Ο κόσμος απωθήθηκε προς την πλατεία από τα ΜΑΤ και η αστυνομία προέβη σε 9 προσαγωγές.
Έκκληση για πληροφορίες
Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος οικόγενειας 19χρονου: Φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε
«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επεσήμανε ο πατέρας του 19 χρονου.
«Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές πως ο 19χρονος και ο ελεγκτής είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του είναι άνεργοι.
Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παναγιώτου, σε δηλώσεις της στο Mega. Η κ. Παναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και της ιατροδικαστικής έκθεσης.
Την Πέμπτη, η δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι «έχουμε πληροφορία ότι έπεσε με την πλάτη, έφυγε προς τα πίσω, φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, όλα όμως είναι ανεπίσημα». «Να ζητήσουμε σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Πιστεύω οτι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη [...] Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο», ανέφερε επίσης η κ. Παναγιώτου.
Αντιδράσεις σημειώθηκαν εχθές στο δρομολόγιο που επέβαινε ο 19χρονος από πλευράς επιβατών προς τους οδηγούς, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου των τελευταίων δήλωσε ότι πρόκειται για άδικη στοχοποίηση και πως πρέπει τα κόμιστρα να είναι δωρεάν για τους ανέργους.
ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου
Τη διεξαγωγή «ουσιαστικής έρευνας» για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο του 19 χρονου ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα τη  «βαθιά του λύπη» για την τραγική απώλεια του νεαρού.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής».
Έλεγχος του οχήματος και αναπαράσταση από την ΕΛ.ΑΣ
Το πρωί της Παρασκευής έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο στο Περιστέρι.
Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και πραγματογνώμονες έλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.
Οδικές Συγκοινωνίες: ΕΔΕ για τους χειρισμούς οδηγού και ελεγκτή
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο, διέταξε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.).
Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ: Έχουν μετατρέψει σε «κυνήγι κεφαλών» τους ελέγχους εισιτηρίων
Η Ένωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ καταγγέλλει «με το πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών» που «έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε ‘κυνήγι κεφαλών’». Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ εκφράζουν τη «βαθιά τους θλίψη» για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του από τρόλεϊ το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου