Ετικέτες

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ο επτάψυχος «λαθρεπιβάτης» της γραμμής Αθήνα-Ζυρίχη!


Δίχως… αποσκευές ούτε εισιτήριο ταξίδεψε από την Αθήνα στη Ζιρίχη ένας μικρός γατούλης, που μονοπώλησε με την απίστευτη περιπέτειά του τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.
undefined
Ο ασπρόμαυρος κεραμιδόγατος, ηλικίας περίπου δύο μηνών, εθεάθη στους διαδρόμους τροχοδρόμησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» την προηγούμενη Τετάρτη να κινείται κοντά σε αεροσκάφος τύπου Airbus 321 της ελβετικής Swiss Air.

Οταν ενημερώθηκαν μέλη του προσωπικού εδάφους, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, άρχισαν να αναζητούν το ζωάκι. Οι έρευνες για τον τετράποδο πιθανό «λαθρεπιβάτη» κράτησαν περίπου δύο ώρες, καθυστερώντας την πτήση. Καθώς δεν εντοπίστηκε πουθενά, ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια για απογείωση και η πτήση LX1843 εκτελέστηκε κανονικά.
Οταν όμως έπειτα από περίπου δύο ώρες το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ζιρίχης, οι μηχανικοί εδάφους έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς είδαν από την κρύπτη του μπροστινού τροχού του αεροπλάνου να ξεπροβάλει ένα… ασπρόμαυρο κεφαλάκι γατιού!
Το ζώο, που έδειχνε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο, μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του αεροδρομίου, απ’ όπου το παρέλαβε κτηνίατρος για να το φροντίσει. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Swiss Air Μίριαμ Ζίσακ, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το μικρό αυτό πλάσμα κατάφερε να επιβιώσει για 1.600 χιλιόμετρα, σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν! Η κυρία Ζίσακ επισκέφθηκε το κτηνιατρείο και αργότερα είπε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ότι το γατί «ήταν αρσενικό, δύο με τριών μηνών. Εμφάνισε αρχικά υποθερμία και μετά πυρετό και σίγουρα έχει υποστεί ισχυρό σοκ».
Τον μικρό ήρωα «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή με αγάπη και οι υπάλληλοι της ελβετικής εταιρίας, που του χάρισαν ένα παιχνίδι -ένα μικρό λούτρινο αεροπλανάκι της Swiss Air- για να ηρεμήσει, ενώ το βάφτισαν Οσκαρ Φοξ (Oscar Fox) από τα τελευταία αρχικά της ονομασίας του αεροπλάνου (HB-IOF).
Ο Οσκαρ εμβολιάστηκε και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων, το οποίο ήδη κατακλύζεται από μηνύματα Ελβετών, που ζητούν να τον υιοθετήσουν. «Είναι ένας μαχητής και ξεπέρασε τον πυρετό. Δείχνει ακόμα ντροπαλός, κάθεται στο κουτί του και νιαουρίζει όποτε του μιλάμε» ανέφερε στην ιστοσελίδα του το καταφύγιο, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί να παραμείνει κάποιες βδομάδες υπό ιατρική παρακολούθηση.
Κώστας Καντούνης
“κυριακάτικη δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου