Ετικέτες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Guardian: Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος “οίκος ανοχής” της Ευρώπης


 Guardian: Γιατί η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο μπ@υρδέλ@ της Ευρώπης
Την μεγάλη αύξηση του σεξοτουρισμού στη Γερμανία και την απογείωση των τζίρων στους οίκους ανοχής της χώρας αναλύει η έγκριτη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο τίτλος του θέματος είναι προβοκατόρικος «Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος  οίκος ανοχής της Ευρώπης», αλλά αληθινός, αφού η νομιμοποίηση της πορνείας σε συνδυασμό με τις οικονομικές προσφορές των «σπιτιών» έχουν φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην βιομηχανία του αγοραίου έρωτα. Ανάπτυξη που έχει «κολλήσει» στους Γερμανούς τον χαρακτηρισμό του τίτλου.

Το εμπόριο του σεξ στη Γερμανία έχει… απογειωθεί από το 2002 οπότε και νομιμοποιήθηκε η πορνεία. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ Sex Made in Germany που προέβαλλε το δημόσιο κανάλι ARD, πάνω από εκατομμύριο άνδρες την ημέρα πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο σεξ.
Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε σε διετή έρευνα των Σόνια Κένεμπεκ και Τίνα Σόλιμαν που με τη χρήση κρυφών καμερών κατέγραψαν την κίνησε σε οίκους ανοχής που προσφέρουν όσο σεξ θέλει ο πελάτης μόνο με 49 ευρώ, όσο και την αύξηση του σεξοτουρισμού με άνδρες από την Ασια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική να ταξιδεύουν στη Γερμανία για να συνευρεθούν με γυναίκες.
Ο γερμανικός νόμος για το εμπόριο του σεξ – ψηφισμένος από τους σοσιαλοδημοκράτες και τους Πράσινους σε μια προσπάθεια να δυναμώσουν τα δικαιώματα των εκδιδόμενων γυναικών και να αυξήσουν τα ιατρικά τους προνόμια – είναι ένας από τους πιο φιλελεύθερους στον κόσμο.
Μετά την ψήφιση του νόμου, οι οίκοι ανοχής στις μεγάλες πόλης της Γερμανίας αυξήθηκαν σημαντικά. Ειδικά κατά τη διάρκεια του Μουνταλ 2006 έξω από κάθε γήπεδο υπήρχε και τουλάχιστον ένα μπουρδέλο έτοιμο να προσφέρει διασκέδαση στους οπαδούς.
Σήμερα, όμως, δέκα χρόνια μετά την θέσπιση του νομοσχεδίου, οι φωνές έχουν αρχίσει και πυκνώνουν. Οι πολέμιοι της σεξουαλικής απελευθέρωσης υποστηρίζουν πως ο νόμος μπορεί να προσφέρει στις πόρνες πρόσβαση στο σύστημα υγείας, αλλά καθιστά εξίσου εύκολο το trafficking κοριτσιών από το εξωτερικό. Υπολογίζεται πως τα 2/3 των 400.000 εργατριών του σεξ είναι ξένες και σε μεγάλο ποσοστό εξαρτώνται από εκείνους που τους υποσχέθηκαν εργασία στην Γερμανία.
Πηγή: Guardian: Γιατί η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής  της Ευρώπης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110277#ixzz2W6fay300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου