Ετικέτες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα 7 σεξουαλικά βίτσια των αρχαίων Ελλήνων


arxaiaΈνα νέο βιβλίο έρχεται να ασχοληθεί με περίεργες ιστορίες και ενδιαφέροντα ευρήματα, σεξουαλικής πάντα φύσης, από το λίκνο του Δυτικού πολιτισμού. Δηλαδή την Ελλάδα.
Ο Δημόκριτος πίστευε ότι οι άνθρωποι αντλούν την ίδια ευχαρίστηση από το ξύσιμο όσο και από την σεξουαλική συνεύρεση. Ενώ ο Επίκουρος επέμενε ότι το σεξ δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν και θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον ικανοποιημένοι που δεν κάνει πραγματική σωματική ζημιά.

Ο Ιπποκράτης, από την άλλη, διδάσκει ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή θεραπεύει την δυσεντερία, ενώ βοηθάει να βρει ανακούφιση κάποιος που έχει τσιμπηθεί από φίδι ή σκορπιό.
Τέλος ο Αριστοτέλης δίδασκε πως το μέγεθος μετράει. Με την έννοια ότι όσο μεγαλύτερο είναι το πέος ενός άντρα τόσο μακρύτερη απόσταση έχει να ταξιδέψει το σπέρμα του άλλα είναι πιο δύσκολο να κάνει παιδιά.
Όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα βρει κανείς στο νέο βιβλίο The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization του καθηγητή Τζ. Σ. Μακέουν, κομμάτια του οποίου αναδημοσιεύει η Huffington Post.
Αν και αυτό που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι τα κομμάτια που συνοδεύονται από εικόνες (και συνοδευτικά σχόλια). Όπως :
Η γυναίκα που φροντίζει ένα χωράφι με φαλλούς
Μια σκηνή από ένα ελληνικό βάζο. Η παράξενη σοδειά δεν είναι το μόνο χιουμοριστικό στοιχείο της εικόνας, καθώς αυτά που φοράει η γυναίκα την κατατάσσουν στην μεσαία τάξη. Κάτι που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα είχε μια τέτοια σοδειά, αφού η κοινωνία απαιτούσε να ζήσει μια ενάρετη ζωή στα πλαίσια του σπιτιού του συζύγου της.
undefined
Κουβαλώντας ένα φαλλό
Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πρόκειται για μια ιερόδουλη που κουβαλάει ένα ΧΧL δονητή. Οποίος μάλιστα στην κορυφή έχει ένα μάτι για να την προστατεύει από το κακό μάτι.
undefined
Ο φτερωτός φαλλός
Αναπαράσταση ενός αρχαίου «γκράφιτι» που απεικονίζει ένα από τους μεταλλικούς φαλλούς με φτερά που συνήθως κρεμούσαν οι αρχαίοι στα σπίτια τους για να τους προστατεύσουν από το κακό. Τα γράμματα στην εικόνα γράφουν «ευφραίνουσα», δηλαδή «η γυναίκα που προσφέρει ηδονή».
undefined
Ένα «παράξενο» στασίδι
Πέτρινες στήλες που απεικόνιζαν ένα μουσάτο άντρα με πέος σε στύση τοποθετούνταν στις γωνίες των δρόμων προκειμένου να εξασφαλίσουν θεϊκή προστασία για την πόλη. Εδώ βλέπουμε μια διακωμώδηση αυτού του θεσμού.
undefined
Ένα ΧΧΧ νόμισμα
Ένας σάτυρος (μισός άνθρωπος, μισή κατσίκα) με το πέος σε στύση κάνει μια σεξουαλική πρόταση σε μια νύμφη. Πρόκειται για απεικόνιση σε νόμισμα που κυκλοφορούσε στη Θράκη και την Μακεδονία του 5ο αιώνα π.χ.
undefined
Πληρωμένος έρωτας
«Το αγόρι είναι όμορφο» είναι αυτό που αναγράφεται στο πάνω μέρος της εικόνας. Πρόκειται για αναπαράσταση μιας συναλλαγής ανάμεσα σε ένα Αθηναίο πολίτη και ένα εκδιδόμενο άντρα.
undefined
Ο Διόνυσος στην Δήλο
Ότι έχει απομείνει από τους δυο εντυπωσιακούς φαλλούς που υπήρχαν στο ναό του Διόνυσου στην Δήλο.
undefined 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου