Ετικέτες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Σκηνικό «Κοσσυφοπεδίου» στήνουν Αλβανοί εθνικιστές

Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Οργανωμένη Διαφθορά > Σκηνικό «Κοσσυφοπεδίου» στήνουν Αλβανοί εθνικιστές
ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Προκλητικοί δήθεν Τσάμηδες μετέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο να εγκαινιάσουν «μνημείο» και να ξαναδηλώσουν τις αναθεωρητικές ορέξεις τους
Σκηνικό Κοσσυφοπεδίου θέλουν να στήσουν Αλβανοί υπερεθνικιστές, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της εξαθλιώνοντας τους πολίτες και πολλαπλασιάζοντας ανέργους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές μετέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο για να εγκαινιάσουν «τσαμικό μνημείο» και να εκφράσουν άναρθρες ιαχές περί μεγάλης Αλβανίας που ζει με την ονείρωξη ότι θα επεκτείνει τα εδάφη της μέχρι την Πρέβεζα!
Αφού έκαναν τα εγκαίνια του παράνομου «Μαυσωλείου» των Τσάμηδων, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μπερίσα, ακολούθησε μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο χώρο όπου, όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν οι τάφοι των «δολοφονημένωνΤσάμηδων».

Κεντρικός ομιλητής της «εκδήλωσης» ήταν ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, ο οποίος ξιφούλκησε κατά της Ελλάδας, αλλά και των αλβανικών κομμάτων, που δεν διεκδικούν, όπως είπε, τα τσάμικα δικαιώματα, απαιτώντας μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε αλβανική μειονότητα, να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία και να τους χτίσουμε μνημεία.
Καθ’ όλη την διάρκεια της προκλητικής εκδήλωσης «φτιαγμένοι» εθνικιστικά οπαδοί του PDIU, στην πλειοψηφία τους ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές και όχι Τσάμηδες, φώναζαν ζήτω «η Τσαμουριά».
Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην ντροπιαστική εκδήλωση έδωσαν το παρόν Έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι όταν έγιναν αντιληπτοί από τους φανατισμένους Αλβανούς δέχτηκαν επίθεση.
Αναμένεται από το υπουργείο Εξωτερικών να υπάρξουν οι προβλεπόμενες αντιδράσεις προς την αλβανική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου