Ετικέτες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Προειδοποίηση επιχειρηματιών για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.



Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, εν μέσω ενισχυόμενου ευρωσκεπτικισμού μεταξύ των βρετανών ψηφοφόρων, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκθέσει τις προθέσεις του σε ομιλία του, αργότερα αυτό το μήνα.
Οι επικεφαλής δέκα εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ανοικτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στους Financial Times, προειδοποίησαν τον βρετανό πρωθυπουργό για τους κινδύνους από μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Στην επιστολή, που υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον ιδρυτή της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, και τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, Κρις Γκίμπσον-Σμιθ, αναφέρεται ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεταρρύθμιση της Ε.Ε, αλλά η Βρετανία δεν πρέπει να προχωρήσει σε μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της σε αυτήν.
«Μία τέτοια κίνηση υπό τέτοιες συνθήκες θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση μας στην Ε.Ε. και θα δημιουργούσε επιζήμια αβεβαιότητα για τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο πρωθυπουργός. Χρειάζομαστε μία αναμορφωμένη Ε.Ε. με τη Βρετανία στην καρδιά της», καταλήγει η επιστολή.
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, εν μέσω ενισχυόμενου ευρωσκεπτικισμού μεταξύ των βρετανών ψηφοφόρων, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκθέσει τις προθέσεις του σε ομιλία του, αργότερα αυτό το μήνα.

Προειδοποιεί και η Ιρλανδία
Την Τρίτη, η Ιρλανδία, η οποία έχει την προεδρία της Ε.Ε. για τους επόμενους έξι μήνες, κάλεσε τη Βρετανία είναι προσεκτική στον τρόπο που διαπραγματεύεται μία νέα σχέση με την Ένωση.
«Τα σενάρια για μία ελληνική έξοδο έχουν ευτυχώς υποχωρήσει, αλλά τώρα υπάρχουν συζητήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε χθες η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Λουσίντα Κράιτον, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με αφορμή την ανάληψη της κυλιόμενης προεδρίας της Ε.Ε.
«Η σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. αποτελεί μεγάλη πρόκληση την οποία εμείς και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή», πρόσθεσε.
«Ελπίζω ο Ντέιβιντ Κάμερον να αναλογιστεί και να αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο που παίζει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε. και τη σημαντική σχέση που έχει η Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου