Ετικέτες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συνεργασία Σερβίας –Ρωσίας για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων



Dmitry Rogozin και Αλεξάνταρ δημοσιογράφους διεύθυνση Βούσιτς (Tanjug)
Η Ρωσία και η Σερβία θα παράγουν από κοινού τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού που θα προορίζονται για εξαγωγή αλλά και για τον εξοπλισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό συμφωνήθηκε, σήμερα, στη συνάντηση που είχαν, στο Βελιγράδι, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούστιτς με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν.

Ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι το εργοστάσιο για την παραγωγή των τεθωρακισμένων οχημάτων θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους κοντά στην πόλη Βέλικα Πλάνα στην Κεντρική Σερβία. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα εξασφαλίσει το πλαίσιο (κέλυφος) του οχήματος και η Σερβία τα υπόλοιπα μέρη όπως επίσης και τον οπλισμό. Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού θα συναρμολογείται εξ ολοκλήρου στη Σερβία και θα εξάγεται στο Μπαγκλαντές και την Κένυα ενώ θα ενταχθεί και στον εξοπλισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων. Στη συνάντηση Βούτσιτς -Ρογκοζίν συμφωνήθηκε, επίσης, η συναρμολόγηση στη Σερβία του ρωσικού αυτο -προωθούμενου πυροβόλου τύπου "Nora".

Ο κ. Ρογκοζίν δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα εργαστεί για την προώθηση προϊόντων της στρατιωτικής βιομηχανίας της Σερβίας σε τρίτες αγορές επισημαίνοντας ότι σ΄ αυτόν τον τομέα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επισκέπτεται, σήμερα, το Βελιγράδι, μία ημέρα μετά την παραμονή στη σερβική πρωτεύουσα του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου