Ετικέτες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τη λειτουργία του τουφεκιού G36 εξετάζει ο γερμανικός στρατός


Τη λειτουργία του τουφεκιού G36 εξετάζει ο γερμανικός στρατός




Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας εξετάζει το εύρημα δοκιμαστών οπλικών συστημάτων ότι ένα ημιαυτόματο τουφέκι που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις της χώρας στο Αφγανιστάν δεν στοχεύει σωστά, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν χθες. Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Αμύνης που είδε δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου, το ελαφρύ αυτόματο τουφέκι Heckler & Koch G36 χαρακτηρίζεται αναξιόπιστο στην σκόπευση σε βεληνεκές 200 μέτρων αφού ρίξει 150 ταχείες βολές. Ο γερμανικός στρατός είχε παραγγείλει 170.000 τέτοια τυφέκια εφόδου το 1996.

Ωστόσο, σε άλλη έκθεση που επιδείχθηκε στο πρακτορείο το συγκεκριμένο εύρημα απορρίπτεται, με το ατιολογικό ότι δεν έγινε κανένα παράπονο από στρατιώτες ή εκπαιδευτές. Διεξάγεται νέα έρευνα, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Μαΐου, για να επιλυθεί το ζήτημα. Πληροφορίες περί του «προβληματικού» τουφεκιού δημοσίευσε νωρίτερα αυτό το μήνα ένα περιοδικό, ενώ χθες σχετικό άρθρο δημοσίευσε η εφημερίδα μαζικής κυκλοφορίας Bild. Σε ανακοίνωσή του με την οποία απάντησε στο δημοσίευμα της Μπιλντ το υπουργείο Άμυνας επισήμανε ότι δεν έχει δεχθεί διαμαρτυρίες από στρατιώτες. 


Πρόσθεσε ότι «όλα τα όπλα γίνονται λιγότερο ακριβή στην στόχευση αφού ρίξουν πολλαπλές ταχείες βολές».

Το G36 χρησιμοποιείται από το πεζικό, τις ειδικές δυνάμεις και την αστυνομία σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Heckler & Koch.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου