Ετικέτες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μετά από έκρηξη στη Χελμάντ Νεκροί θεωρούνται έξι Βρετανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν



ΤΕΤΆΡΤΗ, 7 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Μετά από έκρηξη στη Χελμάντ Νεκροί θεωρούνται έξι Βρετανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος των έξι στρατιωτών, ο αριθμός των νεκρών Βρετανών στρατιωτών στη χώρα από το 2001 θα φτάσει τους 404.
Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος των έξι στρατιωτών, ο αριθμός των νεκρών Βρετανών στρατιωτών στη χώρα από το 2001 θα φτάσει τους 404.
Καμπούλ: Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έξι Βρετανοί στρατιώτες πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξερράγη στην επαρχία Χελμάντ.Η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε τις οικογένειες των στρατιωτών.
Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατός τους, ο αριθμός των νεκρών Βρετανών στρατιωτών στη χώρα από το 2001 θα φτάσει τους 404.

Σε μία άλλη εξέλιξη, επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένη μοτοσυκλέτα πραγματοποιήθηκε στο νότιο Αφγανιστάν κοντά στην πακιστανική μεθόριο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν οκτώ, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε πολυσύχναστη περιοχή στη συνοικία Σπιν Μπολντάκ της επαρχίας Κανταχάρ, δήλωσε ο Παρουΐζ Νατζίμπ, ανώτατος αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας.

«Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια γυναίκα και ένα παιδί», είπε ο ίδιος.

Ο Νατζίμπ πρόσθεσε ότι μεταξύ των επτά τραυματιών είναι και ένας συνοριακός αστυνομικός.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ανανεώσει την εντολή της αποστολής του Οργανισμού στο Αφγανιστάν για άλλον ένα χρόνο.

Η τρέχουσα εντολή λήγει στις 23 Μαρτίου.

Στο αίτημά του, ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι η αποστολή θα συνεχίσει να υποστηρίζει την μεταβίβαση της ευθύνης για διάφορες αρμοδιότητες στην Καμπούλ, ενώ θα συνεχίσει αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) έχει προσωπικό που αριθμεί πάνω από 1.700 ανθρώπους. Στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί. Εργάζονται για υπηρεσίες του Οργανισμού σε διάφορους τομείς -από την ασφάλεια και την ανάπτυξη ως την οικοδόμηση δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου