Ετικέτες

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΕΛΛΗΝΑ

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΕΛΛΗΝΑ

Αντώνης Βαλάκας

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Παλαιών Δικαστηρίων (Πανεπιστημίου & Σανταρόζα, έναντι ΡΕΞ) θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Αλέξανδρου Παναγούλη.Στην τελετή θα παραβρεθούν συναγωνιστές του Αλέξανδρου Παναγούλη που συμμετείχαν στην αντιστασιακή οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση» την περίοδο 1967-1974 καθώς και η οικογένειά του.Το άγαλμα που ξεπερνά τα δύο μέτρα, έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Αχιλλέας Βασιλείου.
Παριστάνει τον πρωταγωνιστή της αντιδικτατορικής αντίστασης σε νεαρή ηλικία, με στρατιωτική περιβολή, όπως εμφανίστηκε στο Στρατοδικείο όπου παραπέμφθηκε για την απόπειρα εναντίον του  δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου του 1968.

«Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων αποτελεί το ιδανικότερο Μνημόσυνο για όλους εκείνους, τους επώνυμους και ανώνυμους Έλληνες, που έδωσαν με τους αγώνες τους, ψυχή και σώμα, για την εδραίωση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας», σημειώνει ο αδερφός του Στάθης Παναγούλης.

«Η σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία συνηγορεί απόλυτα, ώστε το γεγονός αυτό, να αποτελέσει μια μεγάλη και λαϊκή γιορτή της Δημοκρατίας απέναντι, σε όσους επιζητούν να ζουν οι Έλληνες σκλαβωμένοι. Άλλωστε, αυτή ήταν και η βαθιά επιθυμία του Αλέκου μας, για την οποία αγωνίστηκε, πέρα και πάνω από κάθε εμπόδιο, αψηφώντας κάθε προσωπικό κόστος», προσθέτει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου