Ετικέτες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Ο αρχηγός των αμερικανικών «Ειδικών δυνάμεων» επιδιώκει μεγαλύτερη αυτονομία


ΗΠΑ: Ο αρχηγός των αμερικανικών «Ειδικών δυνάμεων» επιδιώκει μεγαλύτερη αυτονομία

Ο αρχηγός των αμερικανικών «Ειδικών δυνάμεων», ναύαρχος Ουΐλιαμ Μακ Ρέιβεν (ο υπεύθυνος για την επίθεση καταδρομέων κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν), «επιδιώκει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες εξουσίες», ώστε να μπορεί «να κινητοποιεί γρηγορότερα τις δυνάμεις του», έτσι ώστε οι «Ειδικές δυνάμεις να μπορούν να είναι παρούσες σε τοποθεσίες έως σήμερα μη-προσβάσιμες», γράφουν σήμερα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες, που αναλαμβάνουν ως επί το πλείστον αποστολές εκτός των ορίων των Ηνωμένων Πολιτειών.Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο ναύαρχος Μακ Ρέιβεν εκδηλώνει την επιθυμία «να απολαμβάνει μεγαλύτερης αυτονομίας, κατά τη λήψη των αποφάσεών του».

Οσον αφορά τις μη-προσβάσιμες τοποθεσίες από τις «Ειδικές δυνάμεις», έως σήμερα, «αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται σε Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική», διευκρινίζουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Παρόμοια σχέδια όπως τα τωρινά του ναυάρχου Μακ Ρέιβεν «έχουν προσκρούσει παλαιότερα είτε στην ανώτατη ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είτε στις περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις», σχολιάζει η ίδια εφημερίδα.

Πρεσβευτές των ΗΠΑ σε διάφορες πρωτεύουσες του πλανήτη, στέλνουν υπομνήματα στην Κεντρική υπηρεσία, στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι επιχειρήσεις σαν αυτές των «Ειδικών δυνάμεων», «παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία αυτών των κρατών».
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου