Ετικέτες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Ρωσία παρέδωσε Yakhont στη Συρία!


Η Ρωσία παρέδωσε Yakhont στη Συρία!




Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μέσω πολιτικο-στρατιωτικής πηγής στη Μόσχα, ότι η Ρωσία παρέδωσε στη Συρία το πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας Bastion, με τον υπερηχητικό πύραυλο Yakhont.
Η πηγή δεν ανέφερε πόσα όπλα παραδόθηκαν στη Συρία, ούτε πότε παραδόθηκαν, αν και η τελευταία ανέμενε δύο συστήματα, με 36 πυραύλους το καθένα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος του συμβολαίου ανέρχεται στα 223 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πύραυλος Yakhont έχει βεληνεκές 120 με 300 χιλιόμετρα, ανάλογα με το ύψος άφεσής του, με βάση την πλατφόρμα εκτόξευσης. Η ταχύτητά του φτάνει τα 2,5 Mach και η πολεμική του κεφαλή τα 300 κιλά.
Το γεγονός αυτό αποτελεί άκρως σημαντική εξέλιξη, την στιγμή που πολλές άλλες χώρες βρίσκονται στα στάδιο προετοιμασίας για χτύπημα κατά της Συρίας. Το γεγονός αποτελεί και δέσμευση της Μόσχας για την άμυνα της Δαμασκού και του καθεστώτος Άσαντ.
Αν συνδυαστεί δε, και με την παροχή συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300, που φέρεται να έχει υλοποιηθεί, τότε μιλάμε για προσπάθεια άμεσης ανατροπής της ισορροπίας ισχύος σε τακτικό επίπεδο, με στρατηγικά αποτελέσματα. Η κίνηση αυτή, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από την πλευρά της Δύσης και του Ισραήλ. Είναι βέβαιο ότι το γεγονός θα δυσαρεστήσει σφόδρα και την Τουρκία, η οποία κατά πάσα βεβαιότητα, θα αποτελέσει τον μοχλό εφαρμογής της πολιτικής έναντι της Συρίας. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι τριβές μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν πάντοτε ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου