Ετικέτες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Σοβαρές οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν


ΗΠΑ: Σοβαρές οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε στην περιοχή μια ενδεχόμενη στρατιωτική δράση με στόχο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λίον Πανέτα. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί απέναντι στις συνέπειες, οι οποίες όχι μόνο δε θα αποθαρρύνουν το Ιράν από το πρόγραμμά του αλλά κυρίως θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή και στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπογράμμισε ότι μια στρατιωτική ενέργεια δε θα καθυστερούσε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παρά για τρία χρόνια. Τόνισε επίσης ότι αυτή η επιλογή θα πρέπει να εξεταστεί ως «ύστατη λύση», προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει «πιο σκληρές κυρώσεις» κατά της Τεχεράνης. Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε πάντως «πολύ ανησυχητική» την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Τεχεράνη «για να αλλάξει τη συμπεριφορά της».
«Πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με το πυρηνικό τους πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να προχωρήσουμε μπροστά στον απόηχο αυτής της πολύ ανησυχητικής έκθεσης», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου