Ετικέτες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εβδομηντάχρονα του ΕΑΜ. Τιμούμε τους αγώνες τους, διδασκόμαστε από τα λάθη τους.


Εβδομηντάχρονα του ΕΑΜ. Τιμούμε τους αγώνες τους, διδασκόμαστε από τα λάθη τους.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Σεπτεμβρίου 27, 2011
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.grpametopo@gmail.com
Σαν σήμερα, πριν 70 χρόνια, ιδρύθηκε η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση της Πατρίδας μας κατά των Γερμανών κατακτητών: Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, (Ε.Α.Μ.).
Μερικές μόνο μέρες μετά, στα μέσα Οκτωβρίου του 41, ιδρύθηκαν από Βενιζελικούς Αξιωματικούς, και οι αντιστασιακές Οργανώσεις, από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Ε.Δ.Ε.Σ) και από τον Δημήτριο Ψαρρό, η Εθνική Και Κοινωνική Απελευθέρωση (Ε.Κ.Κ.Α).
Το Πατριωτικό Μέτωπο, στέκεται με ευλάβεια μπροστά στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που μας έδειξαν ότι, ο δρόμος για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, περνά μέσα από τους αγώνες του Λαού μας.

Τούτες τις μέρες που η Πατρίδα και ο Λαός μας, ζουν ξανά κάτω από την κατοχή των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων εκπροσώπων τους, το δίδαγμα των αντιστασιακών οργανώσεων κατά της γερμανικής κατοχής, αποκτά την ιστορική του επικαιρότητα.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, πιστό στην αρχή του, «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά: Πατριωτικά», τιμά  τους αγώνες όλων των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στους Ναζί κατακτητές και διδάσκεται από τα λάθη τους. Καλεί δε τον ελληνικό Λαό να τιμήσει με ομοψυχία ΟΛΟΥΣ τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και διδασκόμενος από την πικρή εμπειρία των αδελφοκτόνων συγκρούσεων, να αντιληφθεί πως η ενότητα όλων των Ελλήνων Πατριωτών απέναντι στον κοινό εχθρό, (που ήταν τότε οι Ναζί και σήμερα είναι σήμερα οι νεοταξίτες), σε αυτήν την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Τιμή και δόξα, στον Άρη Βελουχιώτη, τον Ναπολέοντα Ζέρβα, τον Δημήτριο Ψαρρό. Είθε από εκεί που βρίσκονται οι ψυχές τους να δίνουν κουράγιο στα βήματα του αγώνα μας και να μας νουθετούν να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου