Ετικέτες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πύραυλοι από αμερικανικό πολεμικό σκάφος κατά των δυνάμεων του Καντάφι


Πύραυλοι από αμερικανικό πολεμικό σκάφος κατά των δυνάμεων του Καντάφι

18/3Τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν εντολή για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη με στόχο την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Λίβυου ηγέτη ότι θα βομβαρδίσει το οχυρό των εξεγερθέντων στη Βεγγάζη στη διάρκεια της νύχτας, «χωρίς οίκτο και μετάνοια»
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Λιβύης αργά το Σάββατο, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη «των σταυροφόρων του εχθρού» πολιτικοί στόχοι στην Τρίπολη.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει πάνω από 110 πύραυλους Κρούζ έως τώρα κατά λιβυκών στόχων στην πρώτη φάση της επιχείρησης της συμμαχίας με στόχο τις δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος αργά σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνει, επικεφαλής του αμερικανικού κοινού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να αναφερθεί στο τι ακριβώς θα γίνει στην επόμενη δεύτερη φάση της επιχείρησης και αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχουν ήδη πληγεί πάνω από 20 στόχοι στο λιβυκό έδαφος.
Ανώτατος λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση «βάρβαρη επίθεση» τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα «πάμπολλα θύματα» και «τεράστιες υλικές ζημιές» σε πολλές πόλεις.
Πρόσθεσε ότι χτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.

Η κυβέρνηση Καντάφι αξιώνει την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΑΠΕ Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 01:51
Η Λιβύη απαίτησε το Σάββατο κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την έναρξη από Δυτικές χώρες στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοινωθέν του στην Τρίπολη.
Ακόμα, η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το "δικαίωμά" της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της.
Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση που επικαλέστηκε αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Μπ.Γ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου