Ετικέτες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μουσουλμάνοι της Γαλλίας: Πιθανή απειλή για την Γαλλική Δημοκρατία (A) και υποφηφίοι συμμάχοι του Ερντογαν (Β) (Μικρή συλλογή άρθρων)

 

ΑΗ Γαλλία έχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους συμπολίτες της

 Soumission by Michel Houellebecq

Σε δημοσκόπηση που μετέδωσε το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι LCI σήμερα το πρωϊ, 22-10-2020, η Γαλλία έχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους συμπολίτες της, αφού : το 74% των Μουσουλμάνων νέων κάτω των 25 ετών τοποθετούν τη γαλλική δημοκρατία κάτω από τη θρησκεία τους. Ενώ στο σύνολο των Γάλλων Μουσουλμάνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, το 40% έχει την ίδια τοποθέτηση με τους νέους Μουσουλμάνους. Δηλαδή για αυτούς, με όλο το σεβασμό στα πιστεύω τους, μετράει λιγότερο η γαλλική Δημοκρατία στην οποία ζουν σε σχέση με την μουσουλμανική τους θρησκεία.

Σκηνές από το έργο που θα δούμε στην Ελλάδα λίαν προσεχώς.

Αλκης Καλλιαντζίδης

======================================================================

Πώς η Τουρκία φλερτάρει με τους Γάλλους Μουσουλμάνους

22/10/20 | 0 | 0 | 175 εμφανίσεις

Λόγω των εντάσεων που προκαλούνται από τη δολοφονία του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας Samuel Paty στο ConflansSainteHonorine, ορισμένοι αφελείς ή φανατικοί Γάλλοι Μουσουλμάνοι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για μια άλλη «πιο φιλόξενη για τη θρησκεία τους». Σερφάροντας πάνω στο συναίσθημά τους, η Τουρκία θέλει να είναι ο ιδανικός προορισμός.

Πηγή : AnneBénédicte Hoffner, «Comment la Turquie courtise les Français musulmans», ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Croix, 21-10-2020

 

Αλκης Καλλιαντζίδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου