Ετικέτες

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο απατεωνίσκος Ντόναλντ Τραμπ: Τα ψέματα του υποψηφίου πλανητάρχη και πώς αποκαλύφθηκαν


Σε μία σειρά αποκαλύψεων για τα μέσα και τους τρόπους που έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ για να χτίσει τη δημόσια εικόνα του προχωρά σε άρθρο του στη Daily Mail o βραβευμένος με Pulitzer βιογράφος Ντέιβιντ Κέυ Τζόνστον.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Τραμπ, έχει διαστρεβλώσει πληροφορίες, εμποδίσει έρευνες, ενώ δεν έχει διστάσει να υποδυθεί ακόμα και έναν φανταστικό εκπρόσωπό του προκειμένου να διαδώσει φήμες για τις σχέσεις του με τις γυναίκες
.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φήμη της σχέσης του Τραμπ με την Κάρλα Μπρούνι. Ήταν το καλοκαίρι του 1991 όταν άρχισε να γράφεται ότι ο αμερικανός μεγιστάνας εγκατέλειψε τη σύντροφό του Μάρλα Μαπλς για το διάσημο μοντέλο από την Ιταλία.
Τότε μια δημοσιογράφος του περιοδικού People επικοινώνησε με κάποιον Τζον Μίλερ, όποιος την ενημέρωσε ότι μόλις προσελήφθη για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο ίδιος είναι πολύ απασχολημένος να απαντήσει στα τηλέφωνα.
Ο Μίλερ ενημέρωσε τη δημοσιογράφο ότι ο Τραμπ είχε συνάψει σχέσεις με τη Μαντόνα, την Κιμ Μπέισινγκερ και την Κάρλα Μπρούνι ο πατέρας της οποίας είναι ένας από τους πλουσιότερους Ευρωπαίους.
Τι συνέβαινε στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Τζόνστον; Η Κάρλα Μπρούνι, όπως η ίδια είπε αργότερα, είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Τραμπ τον οποίο είχε ενημερώσει ότι θα την επισκεπτόταν η αδερφή της στη Νέα Υόρκη.
Τότε ο δισεκατομμυριούχος της πρόσφερε δωρεάν ένα δωμάτιο στο Plaza για να μείνει με την αδερφή της όσο διάστημα ήταν εκεί. Η Μπρούνι αποδέχθηκε την προσφορά όπως είπε όμως αργότερα, δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον να συνδεθεί μαζί του.
Το πλέον τραγικό στην περίπτωση του υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ είναι ότι δεν είχε προσλάβει κανέναν άνθρωπο για να του κάνει τις δημόσιες σχέσεις, αλλά ο Μίλερ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλούσε στο τηλέφωνο με τη δημοσιογράφο, ήταν ο ίδιος! Αυτό επιβεβαιώθηκε μάλιστα όταν η δημοσιογράφος έπαιξε το ηχητικό στην Σίντι Άνταμς, μία δημοσιογράφο που έγραφε για lifestyle θέματα.
Οι φήμες πάντως της σχέσης με την Μπρούνι διήρκεσαν περίπου δύο εβδομάδες καθώς η δημοσιογράφος του People έκανε την αποκάλυψη ότι ο Τραμπ και ο υποτιθέμενος εκπρόσωπός του είναι το ίδιο πρόσωπο.
Χρόνια αργότερα όμως, και ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της Μπρούνι, ο Τραμπ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν, προσπάθησε να επαναφέρει τη φήμη ισχυριζόμενος ότι είχε σχέση μαζί με το διάσημο μοντέλο υποδυόμενος ότι γνώριζε πως ήταν το στήθος της.
«Ο Τραμπ είναι προφανώς τρελός» απάντησε η Μπρούνι λίγους μήνες αργότερα. «Είναι τόσο μη αναληθές και είμαι τόσο ενοχλημένη από όλο αυτό» είπε συγκεκριμένα.
Όπως εξηγεί πάντως ο Τζόνστον ο Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια βασίζεται στην αδυναμία των μέσων να επιβεβαιώσουν μία είδηση, ενώ πάγια τακτική του είναι να απειλεί με μηνύσεις σταθμούς και εφημερίδες, οι οποίοι θέλοντας να αποφύγουν μία δαπανηρή διαδικασία, σταματούν την έρευνα όταν έχει να κάνει με το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου