Ετικέτες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Δεν πείραζε μύγα, τώρα είναι εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους»

Δεν πείραζε μύγα, τώρα είναι εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους»
590_5628cd26b6dbbdb0d2fb5ef49f9c497a


Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις το ίδιο σου το «αίμα». Ένας άνθρωπος φιλήσυχος, που ανατράφηκε με τα κηρύγματα αγάπης του Ισλάμ μαθαίνοντας να σέβεται τους συνανθρώπους του, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αρχιεκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους, πρωταγωνιστώντας στα βίντεο φρίκης που δημοσιεύουν οι τζιχαντιστές.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο Χιτσάμ Τσαϊμπ είναι αυτός που ανέλαβε να επικροτήσει εκ μέρους του ISIS σε δημόσια «θέα» το μακελειό στο αεροδρόμιο και το Μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, εκτελώντας ακολούθως έναν άγνωστο φυλακισμένο με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Πρόκειται για μέλος μιας μαροκινής καταγωγής οικογένειας 13 ατόμων που μεγάλωσε σε ένα μουσουλμανικό προάστιο του Βελγίου και είχε μια απολύτως φυσιολογική παιδική ηλικία. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο αδερφός του, Μοχάμεντ Αμίν Τσαϊμπ, ένας από τους πολύ λίγους συγγενείς «επώνυμων» τζιχαντιστών που δέχτηκε να μιλήσει σε μέσο δυτικής χώρας.
Hicham-Chaib-650
Κατά τα φαινόμενα έδωσε αυτή τη συνέντευξη στο CNN για να διατρανώσει την απέχθεια του στο δρόμο που έχει πάρει ο αδελφός του, προλαμβάνοντας τυχόν αντίποινα από εξοργισμένους συμπολίτες του από τη στιγμή που η ταυτότητα του Χιτσάμ έγινε γνωστή.
Ερωτηθείς για τα συναισθήματα της οικογένειας κάνει λόγο για «θλίψη» και «θυμό», ενώ δηλώνει έκπληκτος που ο αδελφός του επιδοκιμάζει τις επιθέσεις σε βάρος της ίδιας της πατρίδας του, του Βελγίου.
«Ακόμη και η μητέρα ή η αδελφή μας θα μπορούσαν να είναι σε εκείνο το αεροδρόμιο ή το μετρό όταν εξερράγησαν οι βόμβες. Η οικογένειά μας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει».
Ο 22χρονος Μοχάμεντ δηλώνει ανήμπορος να παρακολουθήσει τα βίντεο μίσους του Ισλαμικού Κράτους, τον αρρωσταίνουν. Δεν αντέχει να γίνεται μάρτυρας των πράξεων ενός ανθρώπου που πλέον δεν αναγνωρίζει. «Έως και πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε να πειράξει ούτε μύγα και ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Αυτό που θυμάμαι είναι ένας μεγαλύτερος αδελφός που ήταν πάντα παρών, αυτό θυμάμαι εγώ. Όποτε είχα πρόβλημα ήταν πάντα εκεί».
hicham-650
Η στιγμή του βίντεο που ο Χιτσάμ εκτελεί τον αιχμάλωτο του ISIS
Η τελευταία φορά που ο Μοχάμεντ είδε τον 31χρονο αδελφό του ήταν το 2013, λίγο προτού φύγει για τη Συρία, μετά τη σύλληψη ενός εξτρεμιστή συντρόφου του. Τότε ξεκίνησε για τον Χιτσάμ το ταξίδι του τρόμου και οι εμφανίσεις στα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, σε πολλά από τα οποία πραγματοποιεί φρικιαστικές εκτελέσεις.
«Οι γονείς μας μεγάλωσαν με μια τρυφερή εκδοχή του Ισλάμ, μια ήρεμη και κοινωνική, να εργάζεσαι, να σπουδάζεις, να σέβεσαι τους πάντες», λέει ο Μοχάμεντ Αμίν. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Χιτσάμ «μεταμορφώθηκε» όταν γνώρισε κάποιους ανθρώπους -ριζοσπάστες- οι οποίοι τον έφεραν σε επαφή με μια «διαστρεβλωμένη» ερμηνεία του Ισλάμ, τελείως διαφορετική από εκείνη όπου μεγάλωσε.
Μετά και από το τελευταίο βίντεο, τα μηνύματα μίσους και οι απειλές προς την οικογένεια έχουν πολλαπλασιαστεί. «Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, ζούμε πλέον και με τον φόβο. Οι γονείς μου φοβούνται ότι κάτι κακό θα συμβεί στα αδέλφια μου».
Η αγωνία της οικογένειας ωστόσο δεν εξαντλείται στον Χιτσάμ. Ένας ακόμη αδελφός αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξτρεμισμό, κάτι πάντως που ο ίδιος αρνείται.
Με επίσημη ανακοίνωσή της η οικογένεια του εκτελεστή καταδικάζει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πράξη τρόμου και βίας ενώ εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξή της στα θύματα και τους συγγενείς των επιθέσεων.
Ο Μοχάμεντ όμως επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα αποκλειστικά στον «χαμένο» αδελφό του:
«Χιτσάμ σκέψου καλά γιατί έχεις μια οικογένεια εδώ. Η μητέρα σου σε σκέφτεται κάθε βράδυ και κλαίει για σένα. Ο πατέρας σου είναι μεγάλος, και επίσης σ’ αγαπάει πολύ. Σκέψου τις συνέπειες στην οικογένειά σου, γιατί είναι τεράστιες».
Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου