Ετικέτες

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-49 (ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-Ι.Κ.),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Πούτιν σε Ερντογάν: Θα μετανιώσεις την προδοσία, δεν θα μείνουμε στις ντομάτες
Απειλές


Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει ήδη επιβάλει εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα αλλά και κυρώσεις στον τουριστικό και επιχειρηματικό τομέα. «Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη συνεργασία με τους τρομοκράτες. Θεωρούσαμε πάντα και θεωρούμε την προδοσία ως την πλέον χαμερπή συμπεριφορά. Όσοι στην Τουρκία έκαναν όσα έκαναν, θα μας βρουν μπροστά τους για να τους τα υπενθυμίζουμε και θα μετανιώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν και ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν θα οδηγηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύτηκε για νέα μέτρα αντιποίνων κατά της Αγκυρας. «Δεν θα δουν μια νευρική, υστερική αντίδραση που είναι επικίνδυνη για εμάς αλλά και για όλο τον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Η βάση των ενεργειών μας είναι πρώτα απ’ όλα η υπευθυνότητα απέναντι στη χώρα και το λαό» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά», δήλωσε και διαχώρισε «τον καλό, εργατικό και ταλαντούχο» τουρκικό λαό από την «τουρκική πολιτική τάξη τα τσεπώνει», προστατεύοντας το εμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους.
«Ήμασταν προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε πιο ευαίσθητα θέματα. Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν. Προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την ηγετική κλίκα της Τουρκίας με το να τους αφαιρέσει τη λογική τους», πρόσθεσε, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.
Σχεδόν παράλληλα με την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Sputnik, ότιαναστέλλονται όλες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Τουρκίας για τον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream».
Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν
Λίγη ώρα αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη Μόσχα για εμπλοκή στο εμπόριο πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. Καταγγέλλοντας ως «ανήθικες» τις κατηγορίες της Ρωσίας για σχέσεις του ίδιου και μελών της οικογένειάς του με τους τζιχαντιστές, ισχυρίστηκε πως «έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή» στη διακίνηση πετρελαίου των τζιχαντιστών. «Έχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο», είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο όνομα του Σύρου επιχειρηματία  Ζορζ Χασουάνι, ο οποίος όπως είπε είναι «κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου».
Άσαντ: Έρχεται ο πολιτικός θάνατος του Ερντογάν
Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Μόσχας αλλά όχι της Δύσης και της Άγκυρας. Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ συνέδεσε άμεσα τον Τούρκο πρόεδρο με τους τζιχαντιστές λέγοντας: «Η αποτυχία του Ερντογάν στη Συρία και η αποτυχία των τρομοκρατικών ομάδων του σημαίνει και τον πολιτικό του θάνατο».
Για τον Άσαντ, η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος «έχασε την ψυχραιμία του» βλέποντας τη ρωσική παρέμβαση «να αλλάζει τις ισορροπίες επί του εδάφους».
Σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση από την Δαμασκό, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δηλώνει ότι η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό Su-24 στη συροτουρκική μεθόριο γιατί η Μόσχα μετέβαλε την κατάσταση στη Συρία χτυπώντας και «συρρικνώνοντας» το Ισλαμικό Κράτος – κάτι που, όπως είπε, δεν έκαναν οι αμερικανικές επιδρομές.
Η ειρήνη θα έλθει στη Συρία μόνον όταν «Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και άλλοι σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» δηλώνει ο Άσαντ, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να νικηθούν οι τζιχαντιστές είναι «να κοπούν οι προμήθειές τους, ο οπλισμός και τα χρήματα», που έρχονται μέσω Τουρκίας με τη στήριξη Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ.
====================================================
Ο Ταγίπ Ερντογάν ποζάρει σαν ...Σουλτάνος. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ο Ταγίπ Ερντογάν ποζάρει σαν …Σουλτάνος. 
H συνεργασία Τουρκίας-Ισλαμικού κράτους στο λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί στην εγκληματική αυτή συνεργασία σε μια σειρά δραστηριοτήτων όπως η διακίνηση ανθρώπων από την Άγκυρα μέχρι το Άμστερνταμ.
Χθες ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ έκανε λόγο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ΙΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Τούρκο πρόεδρο και την οικογένειά του και τις σχέσεις τους με το ΙΚ.
«Το ΙΚ είναι μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί σε συνεργασία με την οικογένεια Ερντογάν», αναφέρει ο Αμερικανός σύμβουλος ασφαλείας και εκδότης του Veteran’s Today, Γκόρντον Νταφ.
«Ο Ερντογάν και η οικογένειά του λειτουργούν εγκληματικές οργανώσεις στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, οι οποίες εμπλέκονται με διακίνηση ανθρώπων σε μαζική κλίμακα, ναρκωτικά και απάτες με πιστωτικές κάρτες», είπε.
Πριν έναν χρόνο, σημειώνει ο Νταφ, είχε αναφέρει τα ίδια σε Σύρους αξιωματούχους στη Δαμασκό, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία για τις εγκληματικές οργανώσεις οικογένειας Ερντογάν και ΙΚ. Επίσης μίλησε για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που διεξάγεται μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας του υιού Ερντογάν, Μπιλάλ.
«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σειρά αγωγών στο τουρκικό έδαφος που μεταφέρουν το πετρέλαιο στη Μεσόγειο και από εκεί σε άλλες χώρες», υποστήριξε ο Νταφ.
Οι Αμερικανοί αναλυτές Πολ Φιτζέραλντ και Ελίζαμπεθ Γκουλντ δήλωσαν πως οι αποδείξεις κατά του Ερντογάν είναι πολλές και άκρως πειστικές. «Η Τουρκία αποτελεί το μεγάλο σταυροδρόμι διακίνησης ναρκωτικών και διακίνησης ανθρώπων προς την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Αν η Ουάσινγκτον χρειάζεται φίλους όπως η Τουρκία, τότε λαμβάνει αυτό που της αξίζει», δηλώνουν.
http://www.veteranstoday.com/2015/12/03/turkey-daesh-criminal-ties-extend-beyond-oil-smuggling-stretch-across-eu/
http://sputniknews.com/middleeast/20151203/1031160463/turkey-daesh-oil.html
Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου