Ετικέτες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-4 (‘Εγγλημα και τιμωρία – περαταίρω έρευνες), (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)ΤΩΡΑ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ: Νεκρός ο Τζιχαντιστής ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ #Paris
190039-abdelhamid-abaaoudΜόλις τώρα οι Γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ανάμεσα στους φονευθέντες της χθεσινής επέμβασης είναι κι ο ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ ΑΜΠΑΟΥΝΤ ο εγκέφαλος της τρομοκρατικης ενέργειας στο Παρισι

olympia.gr


==========================================
Β)Επίθεση στη Γαλλία: Έρευνες στις Βρυξέλλες

ΒΕΛΓΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣΌπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου

σε εξέλιξη βρίσκονται έξι έρευνες στο «άμεσο» περιβάλλον του Μπιλάλ Χαντφί, ενός από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί αστυνομικές έφοδοι στις συνοικίες της περιφέρειας των Βρυξελλών: Σεν-Ζαν, Ζετ, Ικλ και Μόλενμπεκ όπου βρίσκεται «το άμεσο περιβάλλον του Χαντφί, της οικογένειας και φίλων του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ο οποίος αποκάλυψε πως: «Είναι ένας φάκελος που ήδη υπήρχε, μετά την αναχώρηση του Χαντφί για τη Συρία».

Ο Μπιλάλ Χαντφί, 20 ετών, γαλλικής εθνικότητας, κάτοικος Βελγίου, είναι ένας από τους «καμικάζι» που έχασε τη ζωή του όταν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος στην πλατεία του Σταδίου της Γαλλίας, κοντά στο Παρίσι.

Αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε και στη συνοικία Λάκεν όπου συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί μέχρι αυτήν την ώρα η εμπλοκή του ή μη σε παράνομες ενέργειες.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου