Ετικέτες

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ποίος είναι ο κ. Ντομπρόβσκις; (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Ντομπρόβσκις: Ο άνθρωπος που φόρτωσε τα χρέη των τραπεζών στο λαό του και ανταμείφθηκε με την αντιπροεδρεία της Κομισιόν – Διαβάστε το παρελθόν του

 2396300

Το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι στην ατζέντα του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις που βρίσκεται στην Αθήνα.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που είναι άγνωστο είναι το παρελθόν του Λετονού πολιτικού.
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της Λετονίας και διορίστηκε στην πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Ιβάρς Γκοντμάνις, το Φεβρουάριο του 2009.


Αν και ήταν υπουργός Οικονομικών οι σπουδές του έχουν να κάνουν με τη φυσική. Αποφοίτησε από το Φυσικομαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Λετονίας. Στη συνέχεια βέβαια απέκτησε ΜΒΑ στα Οικονομικά για μηχανικούς από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ρίγας. Το 1995 και Μάστερ στη Φυσική από το πανεπιστήμιο της Λετονίας το 1996.
H νέα πεντακομματική κυβέρνηση συνασπισμού επικυρώθηκε από το λετονικό κοινοβούλιο με 67 ψήφους υπέρ έναντι 21 κατά, στις 12 Μαρτίου του 2009, ενώ η κυβέρνηση του εφάρμοσε κατά γράμμα τη συνταγή λιτότητας και πήρε αυστηρά μέτρα με περικοπές σε μισθούς.
Ο Ντομπρόβσκις παρέλαβε μια χώρα καταστραμμένη συνέπεια της κατάρρευσης της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, μιας και η οικονομία της Λεοτνίας πάγωσε και έσκασε η φούσκα της αγοράς ακινήτων.
Και εκεί ακολουθήθηκε το γνωστό καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο της εξαγοράς της μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας που αντιμετώπισε προβλήματα από το κράτος.
Την ζημιά δηλαδή των ιδιωτών τραπεζιτών την φόρτωσαν στον λαό.
Για να καλυφθεί και να δεθεί ο λαός ακόμα περισσότερο κλήθηκε το ΔΝΤ με το οποίο τελικά η Λετονία υπέγραψε μνημόνιο.
Οι αριθμοί ανέκαμψαν όχι όμως και οι Λετονοί που φτωχοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το κύμα μετανάστευσης να φουντώσει. 330.000 άνθρωποι μετανάστευσαν στο εξωτερικό για δουλειά, τεράστιος αριθμός για μία χώρα δύο εκατομμυρίων.
Το 13% του πληθυσμού της Λετονίας μετανάστευσε μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το 2008, ενώ σχεδόν 400 χωριά της Λετονίας έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους τα τελευταία χρόνια.
Ο στόχος του Ντομπρόβσκις ήταν διπλός. Να βάλει την Λετονία στο ευρώ και να απομακρυνθεί από την “αγκαλιά” της Ρωσίας.
Η Λετονία προσέλκυσε ξένους επενδυτές μιας και οι μισθοί έγιναν φιλοδωρήματα, ενώ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις τεχνολογίες αιχμής.
Σήμερα μπορεί ένα μεγάλο μέρος της Λετονίας να έχει φύγει εκτός χώρας αλλά…στη Λετονία η ταχύτητα σύνδεσης στο Ίντερνετ είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.
Επειδή βέβαια χρειαζόταν ακόμα περισσότερο ρευστό για να ξεπληρώσει το ΔΝΤ, πέρα από τους φόρους “κάλεσε” επί της ουσίας τους παλιούς “εχθρούς” της χώρας, τους Ρώσους να αγοράσουν ακίνητα.
Από το 2010 η Λετονική κυβέρνηση χορηγεί άδεια διαμονής αορίστου χρόνου σε αλλοδαπούς που θα αγοράσουν εκεί ένα ακίνητο.
Ο Ντομπρόβσκις παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία στις 27 Νοεμβρίου 2013 έπειτα από την κατάρρευση της στέγης ενός σούπερ μάρκετ στη λετονική πρωτεύουσα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 54 άτομα. Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν.
Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταστροφή που έπληξε τη Λετονία από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.
Η οροφή κατέρρευσε, σε ώρα μεγάλης αιχμής, ενώ εκατοντάδες πελάτες έκαναν τα ψώνια τους στο κατάστημα που βρίσκεται στο προάστιο Ζόλιτουντ, στην περιφέρεια της Ρίγας.
Μεταξύ των νεκρών ήταν και πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε επάνω τους η υπόλοιπη στέγη ενώ αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια.
Το εμπορικό κέντρο είχε κατασκευαστεί το 2011 και μάλιστα είχε τιμηθεί και με βραβείο για την αρχιτεκτονική του….
Ένα χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό, με τις ευλογίες των ισχυρών της Ευρώπης, τον Νοέμβριο του 2014, θα αναλάβει τη θέση ενός εκ των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
koutipandoras.gr
============================================
Β)Ο Φασίστας Ντομπρόβσκις και η γενοκτονία των Λετονων
ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκιςnetakias
Τελικά οι ΝΑΖΙ μπορεί να έχασαν τον πόλεμο, αλλά τα παιδιά τους έχουν κάνει τις καλύτερες καρριέρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η διάδοχη Ιδεολογία του ΝΑΖΙσμου, ο νεοφιλελευθερισμός έχει κάνει πραγματικότητα την Αρεια φυλή, τις γνωστές «Αγορές» και φυσικά τους λίγους κι εκλεκτούς που την διαχειρίζονται και ζουν εις βαρος των υπόλοιπων «μιασμάτων» ανέργων, συνταξιουχων, νεόπτωχων Ευρωπαίων.
Ο Βιος κι η Πολιτεία του Ντομπρόβσκις ειναι αρκετά φασιστική ωστε να πάρει υψηλό πόστο στην Ευρώπη των Τραπεζιτων.
Ο Νεοναζι Valdis Dombrovskis ήταν ο Πρωθυπουργός (2009-2014) της Λετονίας της Ευρώπης των Τραπεζιτών που επισημοποίησε κι αναβάθμισε σε Εθνική Εορτή της Λετονίας το ΝΑΖΙσμο (Σεπτέμβριο 2012)  και η Λετονική κυβέρνηση έχτισε ολόκληρο… μνημείο υπέρ των Λετονών Ες-Ες
Η Λετονία κάθε χρόνο στις 16 Μαρτίου, τιμάει τα μέλη  «Λετονικής Λεγεώνας Waffen-SS» (1943-1945) με καταθέσεις στεφάνων από βετεράνους ή απογόνους και σημερινούς υποστηρικτές τους.
Απο τεχνογνωσία σε εξολόθρευση λαών ο Ντομπρόβσκις ειναι υψηλότατου επιπέδου, αντίστοιχο ίσως του ινδάλματος του, του Χίμλερ.
Η Λετονία απο το ΔΝΤ υπέστη πραγματική δημογραφική γενοκτόνια για να πάρει ένα δάνειο από το ΔΝΤ «μόλις» 1,7 δις ευρώ.
  • μείωσε τους μισθούς στο Δημόσιο κατά 30%
  • μείωσε τις δαπάνες κατά 4,5%,
  • πάγωσε τις συντάξεις
  • αύξησε τον ΦΠΑ.
  • το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 24% μέσα σε δύο χρόνια
  • ανεργία εκτινάχθηκε στο 23%
  • μείωσε τις δαπανες της Παιδείας
  • εκλεισε το 10% των εκπαιδευτικων ιδρυμάτων
  • μείωσε τις δαπάνες των νοσοκομείων κατά 40%
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ερήμωσαν ολόκληρα χωριά! Μολις στα δυο πρώτα χρόνια της Πρωθυπουργίας του Ντομπροβσκις ο πληθυσμός της Λετονίας μειώθηκε κατα 10% απο την μετανάστευση.
Σήμερα στην Λετονία υπάρχουν πόλεις φαντάσματα.
Εχετε καλύτερο βιογραφικό για αντιπρόεδρος της Κομισιόν;

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου