Ετικέτες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:AΠΕΙΛΕΣ ΒΑΝΑΣΑΥΤΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (Μικρή συλογή άρθρων)

Α)Τελεσίγραφο Νταβούτογλου: Θα καταρρίπτουμε όποιο αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας Σκληραίνει τη στάση της η Τουρκία μετά το χθεσινό "θερμό" επεισόδιο
dabutoglu
 Σκληρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα η Τουρκία η οποία ανακοίνωσε δια στόματος Νταβούτογλου πως δεν θα ανεχτεί παραβιάσεις του εναέριου χώρου της. "Δεν θα διστάσουμε να καταρρίψουμε όποιο πολεμικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας, " προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μία ημέρα αφού οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα σύνορα με τη Συρία. "Χθες καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Εάν επρόκειτο για αεροσκάφος, θα είχαμε κάνει το ίδιο. Οι κανόνες εμπλοκής είναι γνωστοί. Όποιος παραβιάσει τα σύνορά μας, θα δώσουμε την προσήκουσα απάντηση", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Καΐσερι.

      Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κατέρριψαν χθες ένα άγνωστης εθνικότητας μη επανδρωμένο αεροπλάνο στον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία και αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Ουάσινγκτον πιστεύει πως το καταρριφθέν αεροσκάφος είναι ρωσικό. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ωστόσο πως όλα τα αεροσκάφη του στη Συρία επέστρεψαν σώα στη βάση τους και πως όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρούν "όπως έχει σχεδιασθεί". Η κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροπλάνου υπογραμμίζει τους κινδύνους για την Τουρκία καθώς συριακά και ρωσικά αεροσκάφη, όπως και αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, πραγματοποιούν αποστολές μάχης πολύ κοντά στα σύνορά της. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Αντρέι Καραπόλοφ ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον περισσοτέρων από 380 στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής τους στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου. "Από την αρχή των επιχειρήσεων, πραγματοποιήσαμε 600 αεροπορικές εξόδους (...) Επλήγησαν περισσότεροι από 380 στόχοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο στρατηγός Καραπόλοφ σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα. Ο στρατηγός πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη πως η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο για να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Ρωσία είχε προηγουμένως εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ εναντίον των τζιχαντιστών από την Κασπία Θάλασσα, πάνω από το Ιράν και το Ιράκ. Πηγή: www.lifo.gr
============================================================

ΠΚΚ
Ασθενοφόρα στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης από το κέντρο της πόλης Τούντζελι και τις κοντινές κωμοπόλεις Ναζιμίγε και Πούλουμουρ

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να ανατινάζει νεκροταφεία Κούρδων στην νοτιο ανατολική Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στους Κούρδους, ώστε να αρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τους, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης ‘Μπουγκούν’.
«Στρατιωτικές μονάδες ξηράς και αέρος αναπτύχθηκαν επί τρεις ημέρες  βάσει σχεδίου στην ανατολική επαρχία Τούντζελι, με στόχο την εκκαθάριση των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή και γύρω από την εθνική οδό Τούντζελι – Ερζιντσάν», σημειώνει το δημοσίευμα.
Προσθέτει: 
« Ισοπεδώθηκε ένα νεκροταφείο  που ανήκει στους Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ορισμένοι επικριτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το κράτος ισοπεδώνει τέτοια νεκροταφεία για να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Κούρδων», γράφει χαρακτηριστικά.
Την τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων, εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό καθώς περνούσε ένα θωρακισμένο όχημα του στρατού προκάλεσε ανατροπή του οχήματος και το θάνατο δύο στρατιωτών, στο 35ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού  Ερζιντσάν- Τούντζελι.
Ασθενοφόρα στάλθηκαν στον τόπο της επίθεσης από το κέντρο της πόλης Τούντζελι και τις κοντινές κωμοπόλεις Ναζιμίγε και Πούλουμουρ.
http://www.echedoros-a.gr


=============================================================
Γ) Μυστήριο με το θάνατο δημοσιογράφου σε αεροδρόμιο της Τουρκίας


jacky sutton
Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο της 50χρονης δημοσιογράφου Jacky Sutton, που βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες αεροδρομίου στην Τουρκία, έχοντας χάσει την πτήση της για το Ιράκ.
Φίλοι και συνάδελφοί της αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε, ενώ κάνουν λόγο για δολοφονία.
Η δημοσιογράφος είχε ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο στο αεροδρόμιο Ataturk στην Κωνσταντινούπολη. Η Sutton ήταν στεναχωρημένη επειδή έχασε την πτήση της για Ιράκ, και έπρεπε να βγάλει νέο εισιτήριο. Λίγο αργότερα βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες από 3 Ρώσους συνεπιβάτες της.
Η Jacky Sutton είχε αναλάβει χρέη αναπληρωτή διευθυντή του «Institute for War and Peace Reporting».
Η είδηση του θανάτου έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου της Ammar Al Shahbander, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη.
Ο δημοσιογράφος Mazin Elias, που είχε συνεργαστεί μαζί της, είπε στη Mail Online πως ήταν αδύνατο να έχει αυτοκτονήσει, ισχυριζόμενος ότι κάποιος τη δολοφόνησε, «Στο Ιράκ όλα ήταν δύσκολα, όλα ήταν μια πρόκληση, αλλά εκείνη συνέχισε. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι είναι αδύνατο να αυτοκτόνησε».
Ένας άλλος φίλος και συνάδελφός της, ο Christian Bleuer, εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του στο Twitter. «Η πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Η τουρκική αστυνομία λέει ότι αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της; Αν οι Τούρκοι λένε ότι μια κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου δεν λειτουργούσε σωστά, τότε η Jacky Sutton δολοφονήθηκε».

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου