Ετικέτες

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Από την Χρυσή Αυγή, στην «σοβαρή χρυσή αυγή» και τώρα στην «κωμική χρυσή αυγή». Οι νταβατζηδες παίζουν πάλι με τη νοημοσύνη μας.



Πώς και γιατί ο γραφικός πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, που αποκαλούσε τους ψηφοφόρους «ζώα», παρουσιάζεται ξαφνικά από το κατεστημένο ως «χρυσή εφεδρεία» για τις εκλογές «Μα… τον Λεβέντη θα ψηφίσουμε, είναι δυνατόν;» έλεγαν για χρόνια οι ψηφοφόροι και οι περισσότεροι συνεχίζουν να το λένε. Ομως το σύστημα προσπαθεί να τους πείσει ότι κάνουν λάθος, αφού ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είναι «προφήτης» και «χρυσή εφεδρεία»! Ετσι, τον εμφανίζουν από τώρα ως τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ και οι δημοσκοπήσεις (που πέφτουν έξω όλα τα τελευταία χρόνια) προδικάζουν ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Ο κ. Λεβέντης είναι πλέον το βολικό και αγαπημένο «παιδί» του συστήματος που βρήκε στο πρόσωπό του έναν νέο Σταύρο Θεοδωράκη.

Η εμφανής υποστήριξη του από το μιντιακό και επιχειρηματικό επιχειρηματικό δεν είναι τυχαία και άσχετη με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Με δεδομένο ότι πάντα το σύστημα αναζητεί εφεδρείες και δικούς του ανθρώπους, αντιλαμβανόμενο ότι το Ποτάμι πλέον δεν τραβάει -άλλωστε δεν τράβηξε και ποτέ-, αποφάσισε να παίξει το χαρτί τού «αδίκως διασυρόμενου Λεβέντη» που… δικαιώνεται!
Αυτός ο σχεδιασμός στηρίζεται στο ότι ο κ. Λεβέντης μπορεί να παίξει τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» στην περίπτωση που απαιτούνται 10-15 βουλευτές για να σχηματιστεί και να εδραιωθεί μια κυβέρνηση που θα επιθυμεί το σύστημα και, φυσικά, οι πιστωτές μας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Σε διαφορετική περίπτωση η Ενωση Κεντρώων δεν είχε λόγο ύπαρξης, όπως συνέβαινε εδώ και 30 και πλέον χρόνια, κατά τα οποία ο κ. Λεβέντης αποτελούσε απλώς τον γελωτοποιό του πολιτικού συστήματος.
Αυτός λοιπόν ο βολικός… άλλος Σταύρος Θεοδωράκης είναι αυτή τη φορά το «πουλέν» των ισχυρών. Και μάλιστα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον αρχηγό (και ιδρυτή) του Ποταμιού. Λεβέντης και Θεοδωράκης είναι και οι δυο αναγνωρίσιμα πρόσωπα εξαιτίας των τηλεοπτικών εκπομπών τους. Δεν έχουν καμία σταθερότητα στις θέσεις τους (τις αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες) και το ευρύ κοινό τούς αντιμετωπίζει με συμπάθεια. Τον μεν κ. Θεοδωράκη για ορισμένες κοινωνικά ευαίσθητες εκπομπές που έκανε στο παρελθόν (προτού πέσει η… μάσκα του και εμπλακεί με την πολιτική), τον δε κ. Λεβέντη επειδή επί χρόνια ήταν (με δική του ευθύνη) σάκος του μποξ και αντικείμενο χλεύης.
Τώρα λοιπόν που κάηκε το χαρτί «Θεοδωράκης» και έγινε ξεκάθαρο ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να έχει τον καθοριστικό ρόλο που θα ήθελε το σύστημα, έρχεται το απροκάλυπτο «σπρώξιμο» στον Λεβέντη, προκειμένου κι αυτός να αποτελέσει μέρος του παζλ της επόμενης μέρας και να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρξει «ανάγκη».
Οι ψήφοι της συμπάθειας μαζί με τις ψήφους του χαβαλέ μπορεί να φανούν αρκετές για να εξυπηρετηθεί άλλο ένα βρόμικο σχέδιο στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ομως ο κ. Λεβέντης δεν είναι χθεσινός. Εχει παρελθόν και μάλιστα ιδιαίτερα βεβαρυμένο. Η μνήμη αναπόφευκτα επιστρέφει στο μακρινό 1993. Τότε που στις εκλογές που σηματοδότησαν την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία ο Βασίλης Λεβέντης αποκαλούσε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του «ζώα» τους Ελληνες πολίτες για την εκλογική συμπεριφορά τους. Οι μοναχικές εκπομπές με το φραπέ νανούρισαν γενιές ολόκληρες τηλεθεατών, και με τις τηλεφωνικές φάρσες στον Β. Λεβέντη για χρόνια ξεκαρδιζόταν όλη η Ελλάδα. Αλλά ήταν το κλείσιμο του Καναλιού 67 και το ξέσπασμα του προέδρου το 1993 που έγραψε ιστορία στο ίντερνετ. Τα βίντεο με τη φράση «Να πεθάνουν οι προδότες» έχει 650.000 χτυπήματα στο YouTube. Αντίστοιχα χτυπήματα, βέβαια, έχει και το επεισόδιο με τον Π. Παναγιωτόπουλο και την πίτσα.
Ο κ. Λεβέντης πάντως φαίνεται πράγματι να έχει πιστέψει ότι είναι… προφήτης και γι’ αυτό σε κάθε εμφάνισή του κάνει προβλέψεις! Ως άλλο πολιτικό μέντιουμ, δεν αφήνει θέμα για το οποίο να μη μιλά. Την ίδια στιγμή, αναζητά υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά γραφικά πρόσωπα, όπως το αστέρι των εκπομπών της Αννίτας Πάνια Χρήστος Ευαγγελινός, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Βοιωτία, κάτι που έγινε και στις εκλογές του 2012! Από τους περισσότερους όμως «τρώει πόρτα», όπως έγινε με τον τραγουδιστή Ματθαίο Γιαννούλη, με τον οποίο μάλιστα συνδέονται και με συγγένεια.
«Προσωπικό περιστατικό που οφείλω να σας πω! Χτυπάει το τηλέφωνο. «Καλησπέρα σας, είμαι ο Βασίλης Λεβέντης (λόγω θάρρους, μια και ο αδερφός του έχει παντρευτεί την ξαδέρφη μου)… Θα κατέβεις, Ματθαίο, υποψήφιος στις Κυκλάδες;» «Χα, χα, χα! Βρε βλάκα, εμένα βρήκες;» Κλαίω από τα γέλια ακόμη. Είστε πολλοί ηλίθιοι τελικά! Αντε χαθείτε από δω χάμω και οι 300 που έχετε το θάρρος να μου προτείνετε να κατέβω. Βλάκες, ε βλάκες!» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook ο τραγουδιστής.
Λιγούρηδες και λυσσασμένα σκυλιά όσοι ψήφισαν «όχι»
Εκεί που πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ ο Βασίλης Λεβέντης ήταν στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Αφού το χαρακτήρισε μια μάχη «μεταξύ λιγούρηδων και χορτασμένων», ανέφερε ότι το 61% που ψήφισε «όχι» ήταν «οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αποτυχημένοι πολίτες και ως επί το πλείστον ανήκουν στην Αριστερά». Σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη είπε ότι οι συγκεντρώσεις υπέρ του «όχι» ήταν μια «συνάθροιση ακροδεξιών, χρυσαυγιτών, αριστερών και κάτι δραχμιστών. Είδα κάτι ΕΠΑΜ, κάτι σημαίες εκεί… ο Θεός να σε φυλάει. Δηλαδή υπήρχε ένα άθροισμα λυσσασμένων σκυλιών, να το πω έτσι εκεί πέρα, τους οποίους συνένωνε η λύσσα».
Νωρίτερα (πριν από το αποτέλεσμα) είχε κάνει την απίστευτη πρόβλεψη ότι «η Ευρώπη δεν θα κάνει πίσω αν βγει το «όχι», ο Τσίπρας θα μας οδηγήσει στο χάος και σε δύο εβδομάδες θα έχει συλληφθεί». Την επομένη του δημοψηφίσματος είχε μάλιστα μια επική τηλεοπτική κόντρα με τον γνωστό γιατρό Ελευθέριο Ανευλαβή (γιατί οι παλιές τηλεοπτικές συνήθειες δεν ξεχνιούνται ποτέ).
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου