Ετικέτες

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Φινλανδοί αντιμετώπισαν με βόμβες μολότοφ τους πρόσφυγες



Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και  έριξαν πυροτεχνήματα σε ένα λεωφορείο γεμάτο με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο,  που έφθασαν σε κέντρο υποδοχής στο Λάχτι, στη Νότια Φινλανδία.
Σύμφωνα με τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης οι διαδηλωτές που ήταν περίπου 40,  φορούσαν ένα λευκό χιτώνα, όπως αυτόν που φορούσαν οι ρατσιστές της Κου Κλουξ Κλαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και κυμάτιζαν τη φινλανδική σημαία και φώναζαν υβριστικά προς το λεωφορείο.
 Ορισμένοι διαδηλωτές, σύμφωνα με την φινλανδική τηλεόραση,  πέταξαν πέτρες και δεν άφηναν το λεωφορείο να ανοίξει τις πόρτες του που μετέφερε 40 πρόσφυγες, κυρίως μικρής ηλικίας.

Σύμφωνα με την φινλανδική  πηγή στο κέντρο υποδοχής Κούβολα, επίσης στη Νότιο Φινλανδία πέταξαν βόμβα βενζίνης (μολότοφ). Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, κάποιο θύμα από την επίθεση.
Η φινλανδική κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες κατά των αιτούντων άσυλο «η βία και η απειλή βίας είναι πάντοτε καταδικαστέα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 Ο πρωθυπουργός Juha Sipilä είχε πει πρόσφατα ότι δέχεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του, μια κίνηση που προκάλεσε τη διεθνή προσοχή, αλλά είχε έντονη κριτική στην Φινλανδία.
Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 500 πρόσφυγες ανά ημέρα διασχίζουν τα σύνορα της Φινλανδίας στο Τόρνιο, κοντά στον αρκτικό κύκλο, μετά από μια μακρά διαδρομή μέσα στη Σουηδία.
Η φινλανδική κυβέρνηση έχει αρχίσει τυχαίους συνοριακούς ελέγχους και ελέγχους ταυτότητας σε όλη τη χώρα, εν μέσω της εισροής των προσφύγων.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου