Ετικέτες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσία: Η Ανω Βουλή ενέκρινε το αίτημα Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία


  9 εμφανίσεις
Τελευταία φορά που η Μόσχα προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση ήταν στη προσάρτηση της Κριμαίας
Ρωσία: Η Ανω Βουλή ενέκρινε το αίτημα Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία
Η ρωσική Άνω Βουλή ενέκρινε αίτημα του ρώσου προέδρου να εγκριθεί ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για στήριξη του Άσαντ στη Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «μοιράζεται πληροφορίες» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη Συρία μέσω του κέντρου στη Βαγδάτη. Η ανάπτυξη θα έχει «σαφές χρονικό περιθώριο», ανέφεραν ρωσικά κυβερνητικά στελέχη.
Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει το αίτημα λίγο πριν την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (η Άνω Βουλή) χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Το Σώμα, δηλαδή οι αντιπρόσωποι των ρωσικών ομόσπονδων κρατιδίων, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα την Τετάρτη.

Τελευταία φορά που η Μόσχα είχε προχωρήσει σε τέτοια άδεια ήταν το 2014, κατά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti, πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ζητήσει στρατιωτική στήριξη από το Κρεμλίνο.
Ο Ιβάνοφ ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται μόνο με μέσα της ρωσικής αεροπορίας και «δεν θα πατήσουν ρωσικές μπότες σε συριακό έδαφος». Η απόφαση, ανέφερε, σχετίζεται με το ρωσικό εθνικό συμφέρον, καθώς στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία δραστηριοποιούνται και μαχητές από τη Ρωσία (κυρίως τις περιοχές του Καυκάσου).
Το ρωσικό υπουργείο Άμνυνας έκανε λόγο, όπως μεταδίδει το Interfax, για ανταλλαγή πληροφορίων με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές εναντίον της ISIS στη Συρία μέσω του κέντρου που έχει συσταθεί στην ιρακινή πρωτεύουσα. Το κέντρο στη Βαγδάτη εμπλέκει και ιρανούς αξιωματούχους.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου