Ετικέτες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Μη θίγεστε για τη διαφθορά, από ποιον ξέφυγε ο ο συμμαθητής σας Χριστοφοράκος;»: Ο Φίλης στρίμωξε την Μπακογιάννη για τη διαπλοκή



«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια νέα αφετηρία με όσους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας.» εξήγησε ο Νίκος Φίλης απορρίπτοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές της διαπλοκής στη χώρα.
Απαντώντας σε μια ερώτηση της κ. Τρέμη ότι δεν…καταλαβαίνει τις διαφορές ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ και άρα γιατί αποκλείει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασία, ο Νίκος Φίλης απάντησε:  «αν βγάλατε απόφαση κ. Τρέμη, ότι δεν θα γίνει τίποτα, τότε να μην ψηφίζει ο λαός, να αποφασίζετε μόνοι σας».


Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα έχουν νεοφιλελεύθερο πρόσημο». Προσθέτοντας ότι τα νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής και διαφθοράς, είναι έτοιμα, προς ψήφιση.
Αντίθετα η κ. Μπακογιάννη και όλη η Ν.Δ. καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τις τριγωνικές συναλλαγές.
«Ο κ. Βενιζέλος είναι το σύμβολο μιας πολιτικής φαυλότητας που αφορά και το ΠΑΣΟΚ και τον πολιτικό βίο της χώρας» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας τις μετεκλογικές συνεργασίες και το «άνοιγμα» στο ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα διώξει τα βαρίδια του το ΠΑΣΟΚ αλλά ο λαός διότι από το 44% έχει πάει στο 4% και αυτό αφορά πολιτικές και πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με αυτές τις πολιτικές.
Ο ορισμός του παλαιοκομματισμού είστε, κ. Μπακογιάννη
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και με την ιδιομορφία του Μνημονίου που υπάρχει σήμερα διατυπώνονται δύο διαφορετικές προτάσεις , μία νεοφιλελεύθερη συντηρητική και μία προοδευτική με κοινωνικό πρόσημο. Αυτό πρέπει να γίνει και στη Ελλάδα γιατί αν συγχέουμε τις διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν προγραμματικά δεν παράγουμε πολιτική σταθερότητα. Είχαμε κυβερνήσεις με όλους, που όμως δεν οδήγησαν τη χώρα και την οικονομία, να βγει από την κρίση.
Το μνημόνιο δεν είναι πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, είναι ένα μέρος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Υπάρχουν θέματα που δεν τα προβλέπει το Μνημόνιο και είναι κρίσιμα θέματα για να βγει η χώρα από την κρίση, όπως το χτύπημα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής, συμπλήρωσε.
Παρόλο που ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία με τους πρωταγωνιστές της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα. Ωστόσο η κ. Μπακογιάννη επέμεινε να μιλά για «συνεργασία» και να χρεώνει «αλαζονεία» στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ορισμός του παλαιοκομματισμού είστε, κ. Μπακογιάννη» αντέτεινε ο Νίκος Φίλης.
«Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτή είναι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπογράψει μια συμφωνία που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση της χώρας» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης αποκαθιστώντας τα ψέματα της Ν.Δ. λέγοντας ότι «δεν είναι επιπλέον 90 δις το δάνειο που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται η Ν.Δ., γιατί τα μισά και παραπάνω είναι τα παλιότερα δάνεια που περνάνε στο νέο Μνημόνιο, όμως, με ευνοϊκότερους όρους. Είναι επίσης δάνεια που έτσι και αλλιώς θα έπαιρνε και η Ν.Δ. αφού μίλαγε για παράλληλη πιστοληπτική γραμμή.
Τόνισε, τέλος ότι «η πολιτική σταθερότητα που είναι αναγκαία δεν μπορεί να υπηρετηθεί με κυβερνήσεις που δίνουν άφεση αμαρτιών σε πολιτικές διαφθοράς του παρελθόντος. Σε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας στο σημερινό κατάντημα» και συμπλήρωσε «αν υποτεθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στους 7 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα 40 χρόνια που είναι πίσω μας, δεν φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη»;
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου