Ετικέτες

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Οι Financial Times σε ιαπωνικά χέρια





Οι Financial Times αλλάζουν χέρια. Επειτα από 60 χρόνια, ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson αποφάσισε να πουλήσει την εμβληματική οικονομική εφημερίδα στον ιαπωνικό δημοσιογραφικό οργανισμό Nikkei, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν διαρρεύσει προ ημερών. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν την αγοραπωλησία προς 1,31 δισ. δολάρια (1,2 δισ. ευρώ).

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο βρετανικός εκδοτικός οίκος βρισκόταν σε «προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία Axel Springer, τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο στη Γερμανία, που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Bild και Die Welt. Την πληροφορία ωστόσο διέψευσε αργότερα η Axel Springer.

Πηγή που ήταν σε θέση να γνωρίζει τις συζητήσεις είχε δηλώσει στο Reuters ότι ο βρετανικός εκδοτικός οίκος εκτιμά ότι η ώρα είναι πλέον κατάλληλη να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εκπαιδευτικές εκδόσεις, των οποίων θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης. Στη συμφωνία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται το 50% των μετοχών του Ομίλου FT στο περιοδικό Economist.

Ο όμιλος αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα την Παρασκευή. Μετά την είδηση της πιθανής πώλησης ωστόσο, η μετοχή του Pearson ενισχυόταν 1,9%.

Η πώληση της οικονομικής εφημερίδας αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και χρόνια. Το 2012 η Pearson είχε διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο αναφερόταν και τότε ότι βρισκόταν σε αναζήτηση επίδοξων αγοραστών.

Ο όμιλος Nikkei θεωρείται ο μεγαλύτερος όμιλος ανεξάρτητων μέσων οικονομικής ενημέρωσης στην Ασία.


πηγή:ΑΠΕ , in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου