Ετικέτες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ: H ISIS ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΡΜΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

isisΣτις 18-20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας η ημερίδα του ΝΑΤΟ Rose Roth. Ένα από τα θέματα της θα είναι η προέλευση και οι επιπτώσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός και εκτός της περιοχής.

Πρόσφατα προέκυψε έντονος προβληματισμός από το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν απέχει πολύ από την Αρμενία και μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της μία ημέρα.

Ο Σεργκέι Kurghinyan ένας πολιτικός επιστήμονας που εδρεύει στη Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να εμφανιστεί στο κατώφλι της Αρμενίας. Ο τ. υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αρμάν Navasardyan ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Ασφάλειας και Εσωτερικών Υποθέσεων Koryun Nahapetyan δήλωσε ότι η Αρμενία πρέπει να λάβει υπόψιν της τις νέες προκλήσεις για την περιοχή και να τις συμπεριλάβει στο αμυντικό δόγμα. Επιπλέον, η Αρμενία θα πρέπει να ταυτοποιήσει τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους και να ανακοινώσει μεθόδους αντιμετώπισης.

Το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την αναγκαιότητα επανασυμφιλίωσης ενάντια στην τρομοκρατία ισλαμιστών. Η Αρμενία δεν έχει ενταχθεί στη συμμαχία που σχηματίστηκε με πρωτοβουλία των Αμερικανών κατά της ISIS .

Η Αρμενία περιβάλλεται από νέες προκλήσεις. Ωστόσο, το σύστημα ασφαλείας της είναι απαρχαιωμένο και ενδεχομένως να μην κατορθώσει να αντιδράσει έγκαιρα.

Ο Seiran Ohanyan είναι στην Κεντρική Ασία, όπου ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει με τους εταίρους στο CSTO το θέμα της ενίσχυσης της ικανότητας του μπλοκ για την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Ωστόσο, τα πάντα αλλάζουν γρήγορα. Αυτή τη στιγμή το Ισλαμικό Κράτος που έχει εισβάλει σε τμήμα της Συρίας έχει φτάσει ως τα τουρκικά σύνορα. Από τη στιγμή που θα περάσει στην Τουρκία, οι απειλές για την Αρμενία θα αυξηθούν. (lragir.am 5/6/15)

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου