Ετικέτες

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σχολιάζοντας τις απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιώς…


 



121204231129015
Γράφει ο mitsos175.
Σχολιάζοντας τις απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιώς
Νόμιζα πως είχαμε προοδεύσει πολύ από την εποχή του Τρωικού Πολέμου. Τουλάχιστο στο γνωστικό επίπεδο. Πολύ παλιά οι διάφορες αρρώστιες ήταν αποτέλεσμα όχι μικροοργανισμών κλπ, αλλά αμαρτίας. Έτσι ο λοιμός που μάστιζε τους Αχαιούς, δεν οφείλονταν στις κακές συνθήκες υγιεινής και στη συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού στρατιωτών (πάνω από 100.000) στα παράλια της Τροίας, ούτε στην αποσύνθεση των πτωμάτων ή τη μόλυνση των τραυματιών, αλλά στο αιδοίο της Χρυσηίδας!
Γιατί η απαγωγή της ιέρειας του Απόλλωνα, μόνο αυτής και όχι των χιλιάδων άλλων σκλάβων γυναικόπαιδων, ήταν προσβολή προς το θεό. Έτσι ο Απόλλωνας τσαντίστηκε, πήρε το τόξο του και σκόρπισε αρρώστιες στους Έλληνες βάζοντάς τους στο σημάδι. Ο Αγαμέμνονας πήρε με τη σειρά του τη σκλάβα του Αχιλλέα, ο οποίος νευρίασε γιατί του πήραν τη λεία, έτσι θεωρούνταν οι ηττημένοι, περιουσία, κι έγινε το έπος που περιέγραψε ο Όμηρος.

Στο μεσαίωνα πάλι έφταιγαν οι μάγισσες. Έβρεχε πολύ; Κάποια μάγισσα το έκανε. Δεν έβρεχε; Κάποια άλλη είχε συμφωνία με το διάολο. Αφού βασάνισαν αθώες γυναίκες (αλλά κι άντρες, παιδιά, μέχρι και ζώα!…) οι παπάδες της «Ιεράς» Εξέτασης άναβαν μετά φωτιά και τους έκαιγαν ζωντανούς. Ήταν η δική τους «επιστημονική εξήγηση» και η «επιστημονική μέθοδος» της εκκλησίας.
Σήμερα κάτι παρόμοιο συναντάται σε δυο μέρη: Στους μισθοφόρους των ΗΠΑ, και, στην Ελλαδική Εκκλησία. Στη δεύτερη όσον αφορά μόνο τη θεωρία, ευτυχώς.
«Οι ομοφυλόφιλοι είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο!» Αυτό μας λένε με άλλα λόγια! Αυτό το μήνυμα θέλουν να περάσουν. Της θείας τιμωρίας για τις αμαρτίες του λαού. Πόσο βολικό για τους πλούσιους!

Για να το λέει όμως ο παπάς θα έχει επιστημονικές αποδείξεις. Εκτός αν του είπε ο Θεός.
Να βγάλουμε εκείνο το σλόγκαν από τα τσιγάρα τότε. Εκτός κι αν μας πει, πως είτε καπνίζεις, είτε είσαι gay, είναι το ίδιο. Αντιλαμβάνεσαι την ειρωνεία, έτσι παπά; Το ελπίζω.
Άραγε ισχύει και το αντίθετο; Όλοι όσοι έχουν καρκίνο είναι ομοφυλόφιλοι; Σαφώς όχι. Ούτε όλοι οι ομοφυλόφιλοι έχουν καρκίνο, για να σταθεί μια τέτοια εξωφρενική κι αντιεπιστημονική σαχλαμάρα.
Απλά είπα τα παραπάνω για να καταλάβουμε τι σαχλαμάρες μας λένε. Αντί να μιλήσει η Εκκλησία για τις περικοπές στην Υγεία που πραγματικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους ασθενείς, αντί να περιοριστεί έστω στο μεταφυσικό, κάνει ακόμα μια απόπειρα να εισβάλει σε περιοχή της επιστήμης.
Μάλιστα ακόμα μια φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την επιστήμη, ώστε να περάσει την προπαγάνδα της και να καλλιεργήσει το φόβο. Αλλά είναι τόσο γελοία η προσπάθεια αυτή που καταρρέει με την πρώτη λογική σκέψη. Αναρωτιούνται μετά οι παπάδες τι συμβαίνει κι ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη. Πηγαίνουμε σχολείο ίσως; Κι εκεί παρόλα τα στραβά του εκπαιδευτικού συστήματος μαθαίνουμε δυο τρία βασικά πράγματα.
Όπως ότι η ασθένεια αυτή έχει ως αίτιο πολλούς παράγοντες περιβαλλοντικούς αλλά κανένα που να αφορά το σεξουαλικό προσανατολισμό. Επιτέλους σταματήστε το αυτό, ιερείς και φαρισαίοι, είναι δική σας ντροπή, νε λέτε ψέματα.
ΥΓ: Αν δεν κάνω λάθος ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πέθανε από καρκίνο. Εγώ τώρα τι να υποθέσω σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πειραιώς; 

Aπό:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_78.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου