Ετικέτες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ποιός παράφρονας θα αποφασίσει να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα, ανήμερα της επετείου της 18ης Ιουνίου;



Έχει αρχίσει ο ορυμαγδός της τρομολαγνείας και της ηττοπάθειας μετά την σημερινή εξέλιξη και την αποχώρηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ημερομηνία – ορόσημο πλέον, η 18η Ιουνίου. Πόσο παράξενα παιχνίδια παίζει η ιστορία και αλίμονο σε όποιον δεν την αφουγκράζεται. Ειναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Αλήθεια λοιπόν, ποιός θα τολμήσει να βάλει μπουρλότο στην Ευρωζώνη, την σημαδιακή αυτή ημερομηνία;
Πως τα φέρνει η μοίρα… Το μέλλον της Ευρώπης να είναι πάλι σε Γαλλικά χέρια, που όμως μονον την Ευρώπη δεν υπηρετούν. Της κυρίας Λαγκάρντ που με την σιγουριά του… Ναπολέοντα, ετοιμάζεται να οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα νέο Βατερλώ!
Διότι την 18η Ιουνίου του 2015, συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Βατερλώ. Τι ειρωνία και με τους Άγγλους να καραδοκούν πάλι για να γλεντήσουν πάνω στις στάχτες της Ευρώπης όπως τότε, ο θριαμβευτής Δούκας του Ουέλιγκτον.
Τι ύβρις πράγματι… Ο Κάμερον να βαδίσει θριαμβευτής, πάνω στην Ναπολεόντειο αμετροέπεια και βεβαιότητα της Λαγκάρντ. Που όπως ο Ναπολέων, πιστεύει πως το να αφήσει το Ευρωπαϊκό χώμα να ξεραθεί, θα λειτουργήσει υπέρ της. Σε ποιά εξορία θα αφήσει την τελευταία της πνοή άραγε και αυτή μετά την καταστροφή;
Θα διανοηθεί τέλος η κυρία Μέρκελ, ως άλλος Μπλίχερ να ενισχύσει την καταστροφή της Ευρώπης, που τόσο μόχθησε να φέρει στα μέτρα της;
Να δούμε ποιός θα επιχειρήσει το νέο Βατερλω 200 χρόνια μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου