Ετικέτες

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 16 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!




μ. Χ.
1913
Αρχίζει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος, με την επίθεση της Βουλγαρίας εναντίον της Σερβίας και της Ελλάδας.
1948
Σημειώνεται η πρώτη καταγεγραμμένη αεροπειρατεία στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας. Δύο Κινέζοι καταλαμβάνουν υδροπλάνο της Cathay Pacific με 27 επιβαίνοντες, που εκτελεί το δρομολόγιο Μακάο - Χονγκ Κονγκ, με σκοπό να ληστέψουν ή να απαγάγουν κάποιους από τους πλούσιους επιβάτες του. Το αεροπλάνο τελικά θα συντριβεί και θα διασωθεί μόνο ο ένας αεροπειρατής.
1976
Μία ειρηνική διαδήλωση 15.000 φοιτητών στο Σοβέτο της Νοτίου Αφρικής προκαλεί την αντίδραση του καθεστώτος του Απαρτχάιντ. Η αστυνομία ανοίγει πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 νεαροί διαδηλωτές σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 200 σύμφωνα με τους διαδηλωτές.
1987
Στον απόηχο του θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ, ο Νίκος Αναστόπουλος μετεγγράφεται στην Αβελίνο, έναντι 52 εκατομμυρίων δραχμών (συν άλλα 20 εκατ. στον ίδιο, με επιπλέον μηνιάτικο 1 εκατ. δρχ). Έτσι, γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στο Καμπιονάτο κaι ο δεύτερος σε ευρωπαϊκή ομάδα μετά τον Σιδέρη.
1994
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύεται στο νεκροταφείο Παιανίας ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.
1998
Tέσσερα μαχητικά F16 και δύο μεταγωγικά C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώνονται για πρώτη φορά στην Πάφο, στο πλαίσιο του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Η Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται ότι η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας απειλεί τώρα όχι μόνον τους Τουρκοκυπρίους, αλλά ευθέως και την Τουρκία, αντιδρά στέλνοντας έξι μαχητικά F16 στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου