Ετικέτες

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εθνικισμός, το έσχατο καταφύγιο των απατεώνων (Γεωργιάδηδων) …

 

Ήταν θέμα χρόνου να εμπλακεί στη διαπραγμάτευση και η εθνοτρομοκρατία, προς Θεού, μην γίνει ρήξη, διότι θα κινδυνεύσει η εθνική μας ακεραιότητα, θα χάσουμε εδάφη, θάλασσες και αέρηδες. Αναμενόμενο. Ο εθνικισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των απατεώνων και των λογής κερδοσκόπων. Είναι, επίσης, και το έσχατο καταφύγιο των ηλιθίων, χωρίς τους οποίους οι απατεώνες είναι κύμβαλα αλαλάζοντα και φωνές βοώντων εν τη ερήμω. Πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, την εθνοτρομοκρατία την είχε αναλάβει εργολαβικά ο Τράγκας, ως άτυπος εκπρόσωπος της Ν.Δ. και της εν γένει Εθνικής Παρατάξεως.
Ο Γιώργαρος τα έλεγε έξω από τα δόντια, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διαμελιστούμε σαν τη Γιουγκοσλαβία, θα χάσουμε τη Θράκη, την Κύπρο, τα νησιά, τις πεδιάδες και τα οροπέδια. Ο τράγκειος πυρετός δεν απέφερε τα αναμενόμενα εκλογικά οφέλη, η Θράκη και τα νησιά παρέμειναν στη θέση τους και μετά την 25η Ιανουαρίου, οπότε σιώπησε και ο ίδιος και οι εκπροσωπούμενοι υπό αυτού του ιδίου. Μετεκλογικά, το μόνο που παραπέμπει εμμέσως σε εθνικές περιπέτειες είναι η προειδοποίηση ότι τυχόν έξοδος από το ευρώ θα είχε συνέπειες εφάμιλλες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Όσοι ξεστομίζουν την προειδοποίηση αναφέρονται, υποτίθεται, στις οικονομικές συνέπειες, με το που ακούει όμως ο άλλος τη λέξη «Μικρασιατική», σκέφτεται ενστικτωδώς χαμένες πατρίδες, απολεσθέντα εδάφη, σφαγές, φλόγες, πρόσφυγες και άλλα φοβερά. Με τη «Μικρασιατική Καταστροφή» η εθνοτρομοκρατία ξαναμπήκε στην πολιτική σκηνή από το παράθυρο κι αυτή τη φορά όχι μέσω του δεξιού Τράγκα, αλλά μέσω του πούρου αντιεθνικιστή Σταύρου Θεοδωράκη: «Η δραχμή δεν είναι μια πτώση, είναι “Μικρασιατική Καταστροφή’», δήλωσε στο Μega -οποία έκπληξις!- ο ιδιοκτήτης του Ποταμιού.

Να τελειώνουμε, επιτέλους, με τους υπαινιγμούς, να βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης να πει τα πράγματα με τ” όνομά τους: «Ρήξη», είπε ο τηλεβιβλιοπώλης, «δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, γιατί θα είναι εθνική καταστροφή ανάλογη της μικρασιατικής -γιατί εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε απώλεια εθνικού εδάφους-, εγώ είμαι ιστορικός και οφείλω να το πω. Και τις δύο φορές που η Ελλάδα συγκρούστηκε με τη Δύση το διάστημα εκείνο του χρόνου που ο δυτικός κόσμος είχε αφαιρέσει την ασπίδα προστασίας πάνω από την Ελλάδα, η Τουρκία κινήθηκε για να δημιουργήσει τετελεσμένα». Έλα μωρέ, δίνεις σημασία στο βλήμα τον Γεωργιάδη; Ο Γεωργιάδης είναι όντως βλήμα, είναι όμως βλήμα τροχιοδεικτικό. Οι προσωπικές απόψεις του ως ιστορικού (ρε μπας κι είναι ο Ιστορικός του Μέλλοντος;) μπορεί να γίνουν σύντομα, αν δεν είναι ήδη, απόψεις της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., ιδίως αν καθυστερήσουν και, πολύ περισσότερο, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Είναι αδιανόητα αυτά που ξεστόμισε ο Γεωργιάδης. Είναι σαν να λέει στους Τούρκους ότι οσονούπω η Ελλάδα θα γίνει τόσο αδύναμη, που θα μπορείτε να μπουκάρετε ανενόχλητοι. Ανοησία στα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς, άλλως ειπείν, συνύπαρξη του απατεώνος και του βλακός στο ίδιο πρόσωπο.
Left..gr

Aπό: http://www.kar.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου