Ετικέτες

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Roza Shanina:Η ελεύθερης σκοπευτής που έτρεμαν οι Ναζί!


Υπήρξε μια από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές του Κόκκινου Στρατού, που έγινε θρύλος, τόσο για τις ικανότητες όσο και για τον ηρωισμό της. Ο λόγος για την Roza Shanina που μπήκε στο πεδίο της μάχης ένα χρόνο μετά το θάνατο του αδερφού της στο Λένινγκραντ.

Η Roza ήταν μια από τις 2.484 γυναίκες του Σοβιετικού στρατού που υπηρέτησαν την πατρίδα τους ως ελεύθεροι σκοπευτές.Ήταν τον Απρίλιο του 1944 όταν κοντά στο Vitebsk σκότωσε τον πρώτο Ναζί. Μέσα σε ένα μήνα είχε καταφέρει να σημαδέψει και να σκοτώσει με το όπλο της περισσότερους από 17 Ναζί.Λίγο καιρό αργότερα οι διοικητές της αποφάσισαν να την αποσύρουν, αλλά αυτή αγνόησε τις εντολές τους και συνέχισε να πολεμά. Κατάφερε να αιχμαλωτίσει Γερμανούς φαντάρους, ωστόσο τραυματίστηκε. Με τον ηρωισμό της κατάφερε να κερδίσει στρατιωτικούς επαίνους και να γίνει γνωστή στους συμπατριώτες της.

Μετά την ανάρρωσή της επέστρεψε στις μάχες, ωστόσο σε μια μάχη έχασε 72 από τους 78 συμπατριώτες της.Ήταν τον Ιανουάριο του 1945 όταν έχασε τη ζωή της. Κατάφερε να σκοτώσει 54 Ναζί μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου