Ετικέτες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ελλάδα – Γερμανία σε πόλεμο.

polemos-tis-germanias-kata-tis-elladosΕλλάδα και Γερμανία, ποτέ δεν υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης από τον Β΄ ΠΠ μέχρι σήμερα. Υπάρχει μεταξύ μας μόνο ένα νόθο καθεστώς «μη εμπόλεμης κατάστασης». Όπως όμως ήταν φυσικό, ο μεγαλοϊδεατισμός της «ανώτερης Άριας Φυλής» εναντίον των «κατώτερων Τεμπελχανάδων Ελλήνων» ο οποίος υπέφωσκε πάντα, κάποια στιγμή θα έβγαινε στην επιφάνεια και σήμερα βγαίνει.
Από ελληνικής πλευράς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη για να ανοίξει πόλεμο με τη Γερμανία. Εξελέγη με συγκεκριμένες εντολές. Να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, να κουρέψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τον περιορισμό των μέτρων εξαθλίωσης των Ελλήνων. Όμως, παρότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε την μια από τις τρεις εντολές, δηλαδή αυτή του κουρέματος του χρέους, για να δείξει καλές προθέσεις, εντούτοις συνάντησε απέναντί του τοίχο και τιμωρητική διάθεση με πρωτεργάτες τους Γερμανούς.

Μετά από συνεχείς υποχωρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε κάτι απλό. Αξιοπρέπεια. Υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες και τα μνημόνια, ότι θα προσπαθήσει να καταβάλει κανονικά τις δόσεις του χρέους, αλλά το μόνο που ζήτησε είναι να μην εξευτελίζονται οι Έλληνες και οι ελληνικές αρχές, επιζητώντας μάλιστα να αλλάξει έστω η ονοματολογία και η πρακτική κάποιων πραγμάτων που πρόσβαλαν το ελληνικό έθνος. Ζήτησε από τους εταίρους στην Ευρωζώνη, να συμπεριφέρονται ή έστω να κάνουν πως συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως ένα ισότιμο μέλος. Ένα μέλος χρεοκοπημένο μεν αλλά αξιοπρεπές.
Ε, λοιπόν οι γερμανικές αρχές δεν το δέχονται ούτε αυτό. Θέλουν να δείξουν στους «Αρίους» υπηκόους τους και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι αυτοί οι ανώτεροι, οι de facto ηγήτορες της Ευρώπης, εξευτελίζουν παραδειγματικά και τιμωρούν αυτή την κατώτερη φυλή του Νότου.
Στην ουσία είναι ένας πόλεμος του γερμανικού εθνικισμού και επεκτατισμού εναντίον της ελληνικής αξιοπρέπειας. Και αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη θα πρέπει να τη δείξουμε σε όλους τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, γιατί πολύ σύντομα θα την βρουν κι εκείνοι μπροστά τους.
Πέτρος Χασάπης

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου