Ετικέτες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο σκορπιός και ο βάτραχος. Μήπως ο σκορπιός είχε δίκιο; Μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος:)


Γράφει ο Γιώργος Γεωπόνος για το ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ
Με αφορμή μια φιλική συζήτηση που είχα χθες με φιλικό μου πρόσωπο που μου είπε την ιστορία του σκορπιού και του βατράχου (για να μου αποδείξει λέει τι «τέρατα» είναι οι σκορπιοί..) θέλω να επιχειρήσω μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος.  Σας θυμίζω παρακάτω την ιστορία του σκορπιού και του βατράχου και στη συνέχεια μια διαφορετική προσέγγιση αυτής. Τη διαφορετική αυτή προσέγγιση θα τη διαβάσει και το φιλικό μου πρόσωπο διότι όταν μου είπε την ιστορία και είπα ότι την απάντηση θα τη πάρει γραπτώς και λεπτομερώς από το παρόν ιστολόγιο είπε ότι θα τη δει. Έτσι για να μάθει :);)
Η επίσημη ιστορία:
Ένας σκορπιός που αναζητά τροφή στην απέναντι όχθη του ποταμού προτείνει στο βάτραχο να τον διαπεραιώσει μεταφέροντάς τον στην πλάτη του. Στις αντιρρήσεις του βατράχου ότι κινδυνεύει να τον θανατώσει με το κεντρί του επειδή είναι επιρρεπής σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκορπιός αντεπιχειρηματαλογεί ότι σε τέτοια περίπτωση θα πνίγονταν και ίδιος μια και δεν γνωρίζει να κολυμπά. Πείθεται ο βάτραχος, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής η τρυφερή σάρκα του βατράχου τον έβαλε σε πειρασμό και τον κέντρισε. Τότε ο βάτραχος πρόλαβε και αναφώνησε «γιατί το έκανες» αφού και οι δυο μας είμαστε πια χαμένοι. Το «ξέρω» απήντησε ο σκορπιός, αλλά είναι στη φύση μου να κεντρίζω.

Παιδιά, ας το δούμε από μια άλλη οπτική.
Αποκλείεται να έγινε έτσι! Όλοι αμέσως να τη πέσουν στον σκορπιό. Αμάν! :);)
Επειδή έχει φαρμακερό δηλητήριο αν τον πειράξουν μάλλον τον έχουν πάρει με κακό μάτι :)Δεν τον βλέπουν πόσο ήσυχα περπατά στην έρημο? Δεν ενοχλεί αν δεν τον πειράξεις. Ψυχούλα! :)
Ο βάτραχος θα είχε κάνει κάτι ύπουλο και κακό στον σκορπιό πριν χρόνια. Πριν συναντηθούν στην όχθη του ποταμού. Δεν θα τον τσιμπούσε αλλιώς ο σκορπιός. Κίνητρο ήταν η εκδίκηση.
Η συνάντηση στην όχθη του ποταμού μόνο τυχαία δεν ήταν. Κάθε μέρα επί χρόνια,μετά τη προδοσία, ο σκορπιός κάθε πρωί, έριχνε βελάκια σε στόχο με τη φωτογραφία του βατραχου.     Την κατάλληλη στιγμή τσίμπησε χωρίς οίκτο και απόλαυσε τον πνιγμό πριν πνιγεί και ο ίδιος. Έτσι απλά. Είναι η φύση του.
Ήθελε να απολαύσει τον θάνατο του αντιπάλου. Να τον τσιμπήσει φαρμακερά ενώ ήταν πάνω του και να τον βλέπει, να απολαμβάνει να πνίγεται ο βάτραχος με πανικό αργά αργά μέσα στο ποτάμι πριν πνιγεί και ο ίδιος.
Μαζί στη κόλαση που λένε. Τελευταίο πάτωμα, τρίτο καζάνι αριστερά, πρώτη σειρά.
Και κάπου εδώ πριν συνεχίσω και επειδή ανέφερα τη κόλαση να και ο διάολος….
Ο σκορπιός μετά τον πνιγμό του βατράχου και ενώ πλέον πνιγόταν και ο ίδιος προχώρησε σε συμφωνία με τον διάβολο. Δέχθηκε να μην πάει στο παράδεισο με αντάλλαγμα τις πιο όμορφες διαβολίνες για παρέα, να είναι ο dj της κόλασης και να έχει το δικαίωμα όποτε θέλει να βασανίζει με τη τρίαινα τον βάτραχο.
Ο διάβολος διαπραγματεύτηκε με τον σκορπιό λέγοντας του:
«Μεγάλε με γδέρνεις με τις απαιτήσεις σου. Είσαι δύσκολη μεταγραφή. Τέτοιες διευκολύνσεις δεν έχω κάνει σε κανέναν»
σκορπιός: «Αφού ξέρεις πως το αξίζω. Θα έχεις καλό εξτρέμ στην Εθνική Κόλασης»
διάβολος: Κομμάτια να γίνει. Σε θέλω στην ομάδα πάση θυσία. Έχω ακούσει ότι είσαι διαβολικός και  με την εκδίκηση σου στον βάτραχο σε φοβήθηκε το μάτι μου. Τι τσίμπημα και πνιγμός ήταν αυτός; . Εσύ δεν είσαι για πάνω στους άλλους. Είσαι γεννημένος για εδώ. Τακτοποιήσου και μετά έλα να συζητήσουμε για κάτι σχέδια που έχω να μου πεις τη γνώμη σου»
σκορπίός: «Οκ. Πρώτα θα περάσω μια βόλτα από το καζάνι του βάτραχου να του πω ένα γεια»
διάβολος: «Ωχ»
σκορπιός: «Μην είσαι υπερβολικός. Δεν είμαι μπαμπούλας. Δεν βλέπεις πόσο ήρεμα μιλάω? Γλυκομίλητος και ακίνδυνος»
διάβολος: «Καλά. Πήγαινε»
Ο βάτραχος μετά το θανάσιμο τσίμπημα και τον πνιγμό του  είναι στο καζάνι του και κάποια στιγμή πριν καταλάβει που ακριβώς βρίσκεται ακούει τον σκορπιό να τραγουδάει με τις διαβολίνες και να φωνάζει χαρούμενος μέσα στις φλόγες της κόλασης:
«Το ποτάμι που σε τσίμπησα και πνιγήκαμε δεν ήταν τίποτααα. Ούτε καν προθέρμανση. Δεν ξεπλήρωσες με έναν πνιγμό. Τώρα αρχίζουν τα ωραία προδότη!  Ετοιμάσου να σε ακούσουν μέχρι πάνω στον Παράδεισο.Aχαχαχααααα. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Φέρτε τις πυρακτωμένες τρίαινες και ετοιμάστε τα βραστά αυγά!».
βάτραχος: «Έλεοςςς…όχιιι σε παρακαλώ! Τι θες να κάνω για να αλλάξεις γνώμη και να γίνουμε φίλοι ξανά;»
σκορπιός: «Εσύ; Τίποτα.Ότι ήταν κάνεις το έκανες παλιά. Μείνε ακίνητος. Εγώ θα κάνω. Έλα και φέρτε τις πυρακτωμένες τρίαινες είπα. Αργούμε»
βάτραχος: «Όχιιιι»
σκορπιός: «Ναιιιι. Ξεκινάμε! »
Ας πρόσεχε ο βάτραχος.
Ο σκορπιός μια φορά δεν ξεχνά τίποτα. Είτε καλό είτε κακό. Τα ανταποδίδει και τα δύο στο πολλαπλάσιο.
Αμέσως όλοι να τη πέσουν στον ήσυχο σκορπιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου