Ετικέτες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Η Ευρώπη υποτίμησε τις αξίες της κοινωνίας της και τροφοδότησε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό»


Posted by spitha80 στο Ιανουαρίου 20, 2015

ΦΟΝΟ αυξανόμενος φονταμενταλισμός στους μουσουλμάνους, βρήκε κενό από την απώλεια της ελκυστικότητας της χριστιανικής θρησκείας.

Επιπλέον, ένα από τα λάθη των Ευρωπαίων είναι η υποτίμηση, της από αιώνων, διαμορφωμένης κοινωνίας τους.

Μετά από πολλά χρόνια φιλελεύθερης ανεκτικότητας απέναντι στους μετανάστες και μη ρεαλιστικών προσδοκιών μέσα στις αποσαθρωμένες κοινωνίες, εμφανίστηκε το φαινόμενο της βομβιστικής επίθεσης στο Παρίσι και τώρα οι μελετητές προσπαθούν να διορθώσουν τα σφάλματα που ακολουθήθηκαν επί δεκαετίες, είπε ο διευθυντής Συμεών Νικόλοφ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στην Ασφάλεια και Διεθνών Σχέσεων.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων δεν γνωρίζει τι είναι Ισλαμ. Ιδιαίτερα στην Αυστρία- σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann- το 72 τοις εκατό των πολιτών δεν γνωρίζουν τι είναι Ισλάμ. Άλλωστε σε πολλές χώρες οι μουσουλμάνοι έχουν δημιουργήσει γκέτο, ειδικά στη Γερμανία, το 8% των μουσουλμάνων, περίπου 400 χιλιάδες Μουσουλμάνοι, έχουν επαφές μόνο με Μουσουλμάνους και κινούνται σε ένα αμιγώς μουσουλμανικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου, τα δύο τρίτα των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, θεωρούν σημαντικότερους τους ισλαμικούς νόμους από τους νόμους του κράτους στο οποίο ζουν.

Επίσης, θα σημειώσει ο Βούλγαρος ειδικός, το ένα τέταρτο των μουσουλμάνων στην Ευρώπη βλέπει ως εχθρούς τους Χριστιανούς και τους Εβραίους.

«Αυτό δηλώνει ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα δεδομένα με τα τρέχοντα μοντέλα ολοκλήρωσής και ενσωμάτωσής τους», είπε ο Νικόλοφ στο πρακτορείο ‘Fokus’.ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου