Ετικέτες

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

….Χριστού την θεία Γέννηση να πω στο αρχοντικό σας…


Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος: «Η Γέννηση του Χριστού»,
προσχέδιο για την κατασκευή Φάτνης. Λάδι σε χαρτόνι, 35Χ48
Ίσως οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και γενικότερα η κρίση, να μας έχουν στερήσει την αισιοδοξία και την χαρά των αλλοτινών καιρών, που νιώθαμε αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά πάντα, μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι είναι, που χαράζει το φως της αυγής και που γεννιέται η ελπίδα.

 Για αυτό έχει μεγάλη σημασία, να γυρίσουμε τα μάτια της καρδιάς για να κοιτάξουμε το χαμόγελο του Θείου Βρέφους, που λάμπει φωτίζοντας μέσα από την ταπεινή του φάτνη, τα σκοτάδια των ψυχών μας. Το φως που σκορπίζει τους φόβους και τις αγωνίες του υπερτροφικού Εγώ μας, αρκεί να έχουμε την θέληση να φωτιστούν οι μέσα σκιές μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εορτασμός της Γέννησης του Χριστού, δεν θα ήταν υπερβολή να πω, ότι αποτελεί για τον καθένα μια πνευματική στάση προσωπικής του αντίστασης, σε πείσμα των σκοτεινών καιρών που πλανούνται πάνω από τον κόσμο μας.


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι του ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ, εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα, σε εσάς και στις οικογένειες σας και ένα καλύτερο Νέο Έτος για την ταλαίπωρη πατρίδα μας και για τον κόσμο όλο. 

«Η Γέννηση του Χριστού», η ολοκληρωμένη τρισδιάστατη Φάτνη φυσικών διαστάσεων,
που κατασκεύασε ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Αιγάλεω
με βάση το προσχέδιο μου και υπό την επιμέλεια μου το 1998.
Μικτή τεχνική-ντουκοχρώματα σε κοντραπλακέ θαλάσσης, 3,8 Χ 5 μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου